Nordre Aker Budstikke

Nordre Aker Budstikke

Arbeid og velferd er nøkkelen til et godt liv

Gaute Gaasemyr. Foto: PRIVAT

MENINGER: Helt siden Venstre ble stiftet i 1884, har sosialt ansvar vært en av grunnpilarene i Venstres politikk.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 01.09.2017 kl 11:13

Venstres reformpolitikk ga grunnlag for flere viktige sosiale reformer. Lov om sykeforsikring av 1909, de Castbergske barnelover av 1915 og Folketrygdloven av 1967 er eksempler på velferdsreformer som Venstre har stått bak eller har vært sterke bidragsytere til. En sterk velferdsstat som stiller opp for deg når du trenger det og som gir deg muligheten til å leve det livet du ønsker er essensielt for et sosialliberalt parti som Venstre.

For de fleste av oss er deltakelse i arbeidslivet viktig for å kunne forsørge seg selv økonomisk og for å bygge sosiale nettverk. Derfor er et sentralt mål for Venstres velferdspolitikk at flest mulig er i arbeid. Manglende deltakelse i arbeidslivet er ofte en årsak til fattigdom, som igjen er en årsak til sosial eksklusjon, både blant barn og voksne.

Venstre vil derfor videreutvikle den norske arbeidslivsmodellen, og bygge videre på samarbeidet mellom partene i arbeidslivet og tilhørende organisasjoner. Samtidig er det viktig å forebygge sosial dumping gjennom tiltak mot arbeidslivskriminalitet. Her vil Venstre opprette flere nasjonale sentra mot arbeidslivskriminalitet. I tillegg er det viktig å legge til rette for at personer med nedsatt funksjonsevne lettere kan delta i arbeidslivet. Venstre vil derfor sørge for at arbeidsplasser tilpasses den enkeltes fysiske behov, opprette flere arbeidsplasser for personer med nedsatt funksjonsevne, og bedre mulighetene for omskolering, arbeidstrening og praksisplasser.

For å motvirke passivitet gjennom å kun motta trygd vil Venstre utrede en reform med tilpasset arbeid kombinert med offentlig stønad. Her vil kommunen få et spesielt ansvar som arbeidsgiver. Da det i tillegg er betydelige forskjeller i utbetaling for helserelaterte ytelser som uførestønad, sykepenger og arbeidsavklaringspenger, og dagpenger ved arbeidsledighet, ønsker Venstre også å utrede muligheten for å jevne ut nivået på satsene for ovennevnte utbetalinger.

For mange barn er det en belastning å vokse opp uten tilgang til de samme materielle godene som de fleste av sine jevnaldrende. Venstre ønsker derfor å innføre gratis barnehage og SFO for lavinntektsfamilier, nasjonal minstenorm for økonomisk sosialhjelp, samtidig som barnetrygden holdes utenfor beregningen av sosialhjelpen for familier som har behov for dette. Dette vil være målrettede tiltak i kampen mot fattigdom her til lands.


For Venstre er det viktig at velferdsstaten klarer å møte de utfordringene samfunnet står overfor, både når det gjelder økonomi, arbeidsmarked og demografi. Men grunnlinjen ligger fast, velferdsstaten skal ta vare på de svakeste i samfunnet og legge til rette for at alle kan leve det livet de ønsker, både i dag og i framtida.

Gaute Gaasemyr
Nestleder Nordre Aker Venstre

Delta i debatten? Send ditt innlegg til debatt@nab.no!

Meld deg på nyhetsbrev!

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke. Det er gratis, og du melder deg på her!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...