Nordre Aker Budstikke

Nordre Aker Budstikke

Arbeiderpartiet gjør Osloskolen bedre

Byråd Tone Tellevik Dahl (Ap), her fra et besøk på Berg skole i Nordre Aker. Foto: KARL ANDREAS KJELSTRUP

DEBATT: Kristin Vinje skyver Nydalen videregående skole foran seg i et forsøk på å svartmale byrådets politikk.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Kristin Vinje, tidligere stortingsrepresentant og byråd for Høyre, skriver i Nordre Aker Budstikke at hun er «forbannet». Hun hevder Arbeiderpartiet og byrådet vil «demontere hele Osloskolen», og skyver Nydalen videregående skole foran seg i et forsøk på å svartmale byrådets politikk.

LES OGSÅ: Hva skjer fremover med Nydalen vgs., skolebyråd Tone Tellevik Dahl?

Det Arbeiderpartiet og byrådet gjør er å avvikle Høyre-skolen, samtidig som vi styrker Osloskolen. Dette er ikke noe nytt, slik Vinje ser ut til å tro, dette har pågått helt siden vi overtok byrådsmakten fra Høyre i 2015. La meg gi noen eksempler:

• Vi har opphevet Høyre-skolens favorisering av teoretiske basisfag. Vi gir osloskolene mulighet til å satse på flere fag, noe som også har gitt Nydalen videregående skole nye muligheter.

• Vi har stoppet Høyre-skolens politiske overstyring av høyt utdannede skoleledere og lærere. Vi mener det er en skoleleder- og læreroppgave å velge hvilke undervisningsmetoder som brukes i skolen, og ikke noe vi politikere skal blande oss opp i. Det tror jeg lærerne på Nydalen videregående skole er glade for.


• Vi har stoppet kuttpolitikken som kjennetegner Høyre-skolen, for eksempel forbudet mot å fullfinansiere skoleplasser, som Kristin Vinje innførte som byråd. Det gir skolene større handlingsrom, noe skolene i Nordre Aker kommer til å få stor glede av.

• Vi har sagt nei til viktige tiltak i Høyre-skolen, slik som prestasjonslønn for lærere, flere eksamener, økt rapportering og nivådeling av elever.

Vår politikk for en varmere og mer skapende osloskole er ikke basert på én enkelt forskningsrapport, slik Vinje hevder. Arbeiderpartiets skolepolitikk bygger på et bredt kunnskapsgrunnlag, som viser at vi har et godt skolesystem i Oslo, samtidig som vi også en del utfordringer: Vi vet for eksempel at det er for store forskjeller mellom osloskolene, at elevenes motivasjon faller gjennom hele ungdomsskolen og at andelen som fullfører og består videregående skole har flatet ut de siste årene. Fortsatt er det 1 av 4 som ikke fullfører og består i Oslo.

I stedet for å ta utfordringene på alvor, tyr Vinje i stedet til en serie med løgner om Arbeiderpartiet og byrådet, for eksempel om kutt i skolebudsjettene, at vi bare satser på «nye valgfag» og at vi skal «legge om ordningen med fritt skolevalg». Ingenting av dette er riktig, og det blir for meg en useriøs respons til et seriøst forsøk på å ta utfordringer på alvor. Det bunner kanskje i at Arbeiderpartiet har langt høyere ambisjoner for Osloskolen enn det Høyre har, og at Høyre mener Osloskolen har nådd sitt potensial – og ikke kan bli bedre?

Tone Tellevik Dahl (Ap)
byråd for oppvekst og kunnskap, Oslo kommune


Delta i debatten? Send ditt inn innlegg til debatt@nab.no!

Meld deg på nyhetsbrev!

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke. Det er gratis, og du melder deg på her!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...