Nordre Aker Budstikke
Seksjonsheader

«Arbeiderpartiet satser på Nordre Aker»

Frode Jacobsen og Bente M. Larsen. Foto: Privat

KOMMENTAR: Det rødgrønne byrådet tar Nordre Aker i en ny retning.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 13.12.2018 kl 16:33

I 2019 er bydel Nordre Aker tildelt en netto budsjettramme på nesten 1,7 milliarder kroner. Med budsjettforliket i rådhuset onsdag kveld, mellom byrådspartiene og Rødt gir dette en påplussing til Nordre Aker med 4,8 millioner kroner, og dermed en utvidelse av den opprinnelig tildelte rammen.

LES OGSÅ: Bydelens budsjett for 2019 skal vedtas i bydelsutvalget torsdag kveld

Det rødgrønne byrådet tar Nordre Aker i en ny retning: det blir gratis aktivitetsskole (AKS) for alle 1. klassinger, det blir bedre matkvalitet på sykehjemmene, skolehelsetjenesten styrkes, forebyggende helsetjenestene (jordmortjenesten) styrkes, rustiltak i bydelen (øremerket), innføring av aktivitetstid i hjemmetjenesten (øremerket), transporttilbud for eldre (rosa busser) videreføres, frukt og grønt på ungdomsskolene innføres.

I tillegg får bydelen nye årsverk i hjemmetjenestene og dagaktivitetstilbud demens. Bydelen får kompensasjon for; økt pris på sykehjemsplasser, oppfølging av grunnbemanningsavtalen i barnehagene og endringer i antall barnehageplasser.

Bydelens budsjett er stramt og inneholder økonomisk risiko på flere områder. Arbeiderpartiets gruppe i bydelen mener bydelsadministrasjonen i Nordre Aker har levert et forslag til budsjett for 2019 som svarer godt på de utfordringene som bydelen har.


Leder av bydelens helse- og sosialkomite, Bente M. Larsen (Ap) er oppgitt over Nordre Aker Høyres budsjettforslag om å kutte 2 årsverk i bydelens hjemmetjeneste. Høyre konkretiserer ikke i sitt forslag hvilken del av hjemmtjenesten de ønsker å kutte årsverk. Komiteen og Bydelsutvalget er kjent med de utfordringer bydelen har hatt innenfor dette området med tidspress og stoppeklokke for de ansatte.

Det er viktig å gjøre det tryggere for personer med demens ved å sørge for at flere får den hjelpen de trenger fra faste medarbeidere som de kjenner. Nå styrker byrådet denne satsingen ytterligere. Er det fra demenssatsningen som Nordre Aker Høyre vil fjerne 2 årsverk? Eller er det den delen av hjemmetjenesten som skal gi bydelens ensomme eldre mer aktivitetstid som Nordre Aker Høyre ønsker å kutte med 2 årsverk i sitt budsjettforslag for bydelen?

Leder Oslo Ap, Frode Jacobsen sier byrådet leverer det Arbeiderpartiet lovet i valgkampen 2015 at vi skulle gjøre. Oslos eldre skal være sjef i eget liv, med mer omsorg, aktivitet og bedre mat. I 2019 innfrir byrådet løftet om 500 nye årsverk i hjemmetjenestene i denne bystyreperioden, slik at eldre føler det trygt å bo hjemme lengre. Med budsjettet for 2019 fortsetter vi å gjøre som lovet, og øker farten på satsingene som gjør Oslo til en grønnere, varmere og mer skapende by med plass til alle.

DELTA I DEBATTEN! Send ditt innlegg til debatt@nab.no.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...