Nordre Aker Budstikke
Seksjonsheader
Seksjonsheader

«Arbeidstiltak som klimapolitikk?»

Emil Mogstad er leder i Nordre Aker Arbeiderparti, og 2. kandidat til bydelsutvalget. Foto: Privat

MENINGER: Vi står overfor menneskehistoriens største utfordring: Klimakrisen. Klimakrisen er alvor, den er her og nå. Vi kan ikke vente på at noen andre tar ansvar et annet sted eller til en annen tid. Vi må handle nå.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 03.09.2019 kl 14:16

Dessverre har vi en regjering som somler, som fortsetter å øke utslippene. Regjeringen er flink til å skryte av sin egen klimapolitikk, men utenfra ser andre nasjoner et Norge som øker sitt forbruk og sitt karbonavtrykk samtidig som vi tjener fett på å eksportere olje som bidrar til enda mer utslipp. Vi har nesten ingen troverdighet på klima, vi er altfor trege. Klimatiltak kan ikke lenger vente.

Men vi løser ikke klimaproblemene ved å tre løsninger over hodet på folk. Alt vi gjør må ha forankring i befolkningen. Det klarer vi hvis vi sørger for endringer som er rettferdige, omfordelende og tilfaller der verdiskapningen tilfaller alle. Derfor er det viktig at vi samtidig sørger for god arbeidslivspolitikk. Vi må ha flere tanker i hodet samtidig.

I Oslo går Arbeiderpartiet foran i akkurat denne typen omstilling. Vi satser grønt, og vi satser på de som jobber. Vi vil ha fossilfrie - og etterhvert utslippsfrie - byggeplasser med anstendige arbeidsforhold. Oslo-modellen er nøkkelen til å få dette til. Vi satser på en grønn kollektivtrafikk og bedre sykkelveier, slik at det er lett og rimelig for folk å være en del av løsningen og ikke problemet. Vi kutter utslipp samtidig som vi gjør Oslo til en by med mindre forskjeller.

I tillegg vet vi at byene må også ta et større ansvar enn bygdene. Vi forbruker mer, reiser mer, og har et gjennomgående større karbonavtrykk. Nettopp derfor er det så viktig at Oslo går foran. Vi viser at det er mulig å skape gode byer å leve i med mindre forskjeller, samtidig som utslippene går ned.

Det går en rødgrønn vind gjennom storbyene i Europa, og Oslo har alt å finne på å gå i bresjen for den. Det er Arbeiderpartiet den fremste garantisten for at vi fortsetter med.

DELTA I DEBATTEN! Send ditt innlegg til meninger@nab.no.

Nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke. Det er gratis, og du melder deg på her!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...