Nordre Aker Budstikke

Nordre Aker Budstikke

Arkitekttegnet funkisperle med stort oppussingsbehov

Funkishuset tegnet av Sverre Aasland. Foto: DNB EIENDOM ULLEVÅL

Bak eneboligen på Nordberg står arkitekten som også var med å tegne Sogn videregående skole. Det svært spesielle huset er solgt 1,1 millioner kroner over prisantydning.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 24.10.2016 kl 18:58

NORDBERG: Funkishuset, som ligger godt tilbaketrukket i Kongleveien på Nordberg, er tegnet av den funksjonalistiske arkitekten Sverre Aasland.

Samarbeidet med Korsmo

I perioden 1928 til 1935 drev han arkitektkontoret Aasland og Korsmo sammen med Arne Korsmo, arkitekten som blant annet er kjent for Villa Stenersen på Vinderen.

Sammen tegnet Aasland og Korsmo over 40 hus i det tidligere Aker, nå bydelene Ullern, Vestre Aker og Nordre Aker.

Sogn videregående

Flere områder på Frøen, Blindern, Vindern og Ullevål ble regulert og bebygget av Aasland og Korsmo. Mest kjent er reguleringen av Havna Allé ved Blindern t-banestasjon. Her oppførte de 12 villaer og mottok Houens diplom for Villa Dammann.

Villa Dammann i Havna allé 15 ved Blindern t-bane. Foto: Nina Aldin Thune/Creative Commons

Aasland og Korsmos kanskje mest toneangivende verk er tre- og murvillaen Lille Frøens vei 16 på Blindern fra 1929.

Etter krigen samarbeider Aasland med arkitekt Karl Grevstad og de tegnet blant annet Oslo yrkesskole på Sogn (1958-63).

LES OGSÅ: Denne boligen satte prisrekord i område: Millioner (!) over prisantydning

Sverre Aasland tegnet Yrkesskolen i Sognsveien sammen med Karl Grevstad i 1958. Foto: KARL ANDREAS KJELSTRUP

Renoveringsobjekt

Det er altså den ene arkitekten bak det monumentale «Sogn vgs.-bygget» (hvor blant annet Blindern vgs. holder til i dag), som tegnet denne funkisperlen på Nordberg.

Boligen ble lagt ut for salg i forrige uke, med en prisantydning på 11,9 millioner kroner. Etter budrunde mandag endte salgssummen på 13 millioner kroner.

Huset er 154 kvadratmeter (P-rom)/223 kvadratmeter bruttoareal, og har en tomt på like under ett mål.

Villaen ble oppført i 1939, og bærer ifølge prospektet preg av manglende vedlikehold. Boligen er derfor å anse som et renoveringsobjekt, og kjøper må trolig legge mye penger i oppussing.

Boligen er verneverdig, og det er i utgangspunktet ikke mulig å gjøre fasadeendringer.

Huset har blant annet integrert garasje, tre soverom, en fem kvadratmeter stor vestvendt terrasse fra hovedsoverommet, og en sydvendt markterrasse på 20 kvadratmeter. Det er kort vei til t-banen, Havnabakken og Sognsvann.

LES OGSÅ:

Meld deg på Nordre Aker Budstikkes nyhetsbrev!

Hold deg oppdatert ved å melde deg på vårt gratis nyhetsbrev som kommer rett i innboksen din hver torsdag!
Leser du på mobil? Meld deg på ved å sende e-post!

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...