Nordre Aker Budstikke
Seksjonsheader

Årsmøtet i vellet ble avbrutt:

– Forsøkte å kaste ut medlemmer

«Svetter’n» - Grefsen og Disen velhus i Kjelsåsveien. Foto: Arkivfoto

MENINGER: Årsmøtet i Grefsen og Disen Vel måtte avbrytes og utsettes da årsmøtet stemte imot å godkjenne styrets innkalling.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Årsaken til det opphetede møtet (11. april) var at styret i GDV forsøkte å nekte medlemmer av velforeningen adgang til årsmøtet. Jeg var selv en av de som ble forsøkt avvist i døren.

Det er første gang jeg opplever at styret i en velforening - eller noen organisasjon - ikke ønsker at medlemmer får være tilstede i årsmøtet.

Årsaken til at årsmøtet ikke kunne gjennomføres var at styret i Grefsen og Disen Vel (GDV) hadde vedtatt å nekte medlemmer innmeldt etter 28.mars å komme på årsmøtet. Det vil si at medlemmer som meldte seg inn etter at agendaen for årsmøtet ble sendt ut, ikke skulle regnes som «lovlig innmeldt». Dette er ikke bare i strid med vedtektene, som sier at «alle medlemmer» har adgang, men også en helt udemokratisk forståelse av hva en velforening er.

Styret ønsket å stenge medlemmer ute fra behandlingen av forslag som innebærer en legitim kritikk av styrets handlinger.

Blant stridstemaene er innsendte forslag fra medlemmer i GDV som har bedt om større åpenhet, mer innsyn i hva vellet driver med, og regler som skal sørge for at styremedlemmer som er inhabile, ikke deltar i behandlingen av saker der de har personlige interesser. Og slike saker finnes åpenbart.


Det er avdekket at velforeningen har misbrukt en idédugnad blant velforeningens medlemmer til å gi kommunen og offentlige organer misvisende informasjon, og velforeningen har i skjul jobbet for å få kommunen til å kaste Grefsen Tennisklubb ut fra tre av banene klubben leier av Oslo Kommune. Det viser seg at flere av styremedlemmene er naboer til tennisbanene, og ønsker disse fjernet av private grunner.

Slik bør ikke en velforening arbeide, og jeg valgte derfor å melde meg inn, gå på årsmøtet og vise mitt engasjement. En velforening bør virke samlende på nærområdet, ikke opptre slik at den skaper splid, sprer mistenksomhet og motarbeider andre frivillige organisasjoner i lokalsamfunnet.

Det var likevel sjokkartet å bli møtt i døren med at jeg ikke var velkommen på årsmøtet. Jeg var ikke alene. Det var tendenser til munnhuggeri i døren da styret i GDV ville avvise et antall medlemmer som etter styrets mening var for sent innmeldt til å få si sin mening. Dermed ble hele årsmøtet en «farse», for å bruke styreleders eget ord, og det må styret bære ansvaret for.

Ifølge årsregnskapet i GDV er det drøyt 130 betalende medlemmer i velforeningen. Hvorfor er oppslutningen om vellet fallende? Er vellet tjent med å opptre splittende?

Når GDV sender brev og innspill til kommunen, fremstår det som om de representerer alle beboerne i vellets område, og ikke bare en liten krets naboer. Det er et stort ansvar.


Dersom GDV lykkes i å fordrive tennisklubben fra sine baner, vil blant annet områdets barn kunne miste det populære aktivitetstilbudet tennisklubben tilbyr til aktivitetsskolen (AKS) ved Disen skole. Derfor må vi som bor i området bli hørt og ha adgang til å si vår mening i årsmøtet.

Forsøket på å kvele debatt og ekskludere personer som engasjerer seg, var ikke særlig tillitsvekkende for det sittende styret. Og dette kommer i tillegg til de urovekkende opplysningene som har fremkommet i forkant av årsmøtet.

Det må være lov å håpe at styret tar selvkritikk, både på det ene og det andre, og at det blir mulig å gjennomføre et verdig årsmøte ved første anledning, hvor vi som er medlemmer, nye og gamle, kan fortelle styret at vi ønsker en velforening som er samlende i lokalmiljøet.

Red.: Nordre Aker Budstikke har i forkant av publiseringen av dette innlegget flere ganger vært i kontakt med styret i Grefsen og Disen vel for å gi styret anledning til samtidig imøtegåelse. Det har ikke lyktes å få en kommentar.

Meld deg på nyhetsbrev

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke. Det er gratis, og du melder deg på her!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...