Nordre Aker Budstikke

Nordre Aker Budstikke

Året 2015 – mai og juni:

Asfaltopprør langs Akerselva og militærøvelse ved barnehage

Marte Heilemann kom rett oppi en militærøvelse ved barnehagen i Maridalen, turveien langs Akerselva ble plutselig steng, Erik Botheim (15) A-lagsdebuterte for Lyn og tidlgiere kreftsyke russ skapte glede på barnekreftavdelingen. Foto: PRIVAT/KARL A. KJEKSTRUP/LARS OPSTAD

Bymiljøetaten ville asfaltere turveien langs Akerselva. Det førte til et folkeopprør. 30-åringer fikk 20 år gamle hilsninger fra seg selv, og Lyn fikk nye trenere og lot en niendeklassing debutere på A-laget.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 28.12.2015 kl 00:39

2015 var året da Nordre Aker Budstikke «gjenoppstod», som nettavis.

Gjennom årets siste uke gir vi deg noen av høydepunktene og de mest leste sakene fra 2015. Under følger mai og juni. Følg med de neste dagene for resten av året!

Les også:

MAI OG JUNI 2015:

Militærøvelse rett ved barnehage

En av årets aller mest leste saker i Nordre Aker Budstikke, er denne fra 9. juni, om Marte Heilemann, som helt uforvarende havnet midt i en militærøvelse da hun skulle levere datteren på to år i barnehagen i Maridalen. Heilemann ble ganske så forferdet over de bevæpnede soldatene. Og det viste seg at Heimevernet, som stod bak øvelsen, ikke var klar over barnehagen.

– Det er bare å beklage at det ble gjennomført et øvingsmoment i nærheten av en barnehage. Her har det nok skjedd en glipp, sa kaptein Eskil G. Sivertsen til Nordre Aker Budstikke.

30-åringer fikk fortidshilsen fra seg selv

Christina Dammen (30), med tegningen hun la ned i tidskapselen for 19 år siden. Foto: IRJA LINNERUD

18. mai gikk Teknisk museum ut og etterlyste personer født i 1984 og 1985.

11. juni i 1996 sendte nemlig elever i 5. og 6. klasse på skolene Kjelsås, Korsvoll, Volla, Lillestrøm, Oslo Montessori, Furuset og Kylstad en hilsen til fremtiden, som ble lagt i en tidskapsel på museet. 4. juni ble kapselen, som er et kunstverk av kanadiske Kate Pond, åpnet, med mange av elevene fra 1996 tilstede. Og for noen ble «gjensynet» litt pinlig:

– Det er vel mest flaut, kanskje. Jeg har tydeligvis erklært min kjærlighet til ei klassevenninne, konstaterte Christoffer Kronstad (31).

Nye Grefsenkollen

Slik ser OverOslo-gjengen for seg at fremtidens Grefsenkollen-amfi kan bli. Foto: BARBAKKE ARKITEKTER

4. mai fortalte Thorkild Gundersen og Lars Petter Fodahl, initiativtakerne til OverOslo-festivalen, at de går med planer om å forbedre festivalarenaen, med et skikkelig amfi i skråningen. Lokalpolitikerne støttet forslaget, men veien til et endelig ja, skal gjennom mange instanser, før det til slutt ender hos Fylkesmannen. Kanskje kan det bli en realitet i 2017?

OverOslo ble i år arrangert for femte gang, og også denne gangen var festivalen helt utsolgt. Og med litt ekstra hjelp fra værgudene, åpnet årets utgave på magisk vis.

Ville asfaltere Akerselva

Årets største folkebevegelse i Nordre Aker ble utløst av nyheten om at Bymiljøetaten uten forvarsel hadde satt i gang asfaltering av turveien langs Akerselva, fra Kjelsås til Nydalen, 2. juni. Begrunnelsen for å bytte grus med asfalt, var at det ville lette vedlikeholdet på den mye brukte turveien.

Fullsatt folkemøte om Akerselva-asfalteringen. Foto: KARL ANDREAS KJELSTRUP

Den lokale motstanden var imidlertid enorm, og byråd Guri Melby måtte gripe inn og sette prossessen på vent. Det ble avholdt et folkemøte i bydelen, der Bymiljøetaten innrømmet at de ikke hatt sett for seg konsekvensene av å starte asfalteringsarbeid. Det hele endte med at byråden kjørte over den faglige begrunnelsen fra etaten, og instruerte om at turveien fortsatt skal være gruslagt.

Russeglede på kreftavdelingen

Russeglede på Rikshospitalet. Foto: KARL ANDREAS KJELSTRUP

Mai er russemåneden, og 7. mai kunne vi fortelle om russebussene, med to tidligere kreftsyke russ, som tok turen til barnekreftavdelingen på Rikshospitalet. Der lagde bussene til russene Victoria og Benjamin fest for de krefsyke barna, som fikk oppleve russemoro på buss, såpebobler, russekort og kake.

– Det er rørernde å være her. Og veldig koselig å møte barna. Jeg vet jo hvordan det er å ligge på sykehus og ikke få komme ut. Og jeg husker hvor stort det var med russ og å få russekort, sa Benjamin Løkken på russebussen L.A. Life, som selv ble kreftsyk som 11-åring.

Men også andre russ gjorde noe litt annet ut av russetiden sin. I mai kunne vi fortelle om Stine, som ble kåret til Årets fitnessruss, og om «Ruspulverguttene» fra Kjelsås/Maridalen, som trolig hadde årets mest spesielle russebuss!

Fotball: Lokalderby og trenerskifte

1. mai var det klart for årets første Nordre Aker-lokaloppgjør i 2. divisjon. Derbyet gikk på Nordre Åsen, mellom Lyn og Skeid. Vollen på Skeidbanen var fylt med supportere, klare til fest. Bastionen dominerte i antall og volum – på banen var imidlertid Skeid det førende laget. Men det endte målløst.

Fest på Nordre Åsen, men mål ble det ikke, 1. mai. Foto: KARL ANDREAS KJELSTRUP

Både Lyn og Skeid fikk en vanskelig start på sesongen. Det gikk over en måned før Skeid greide å vinne sin første seriekamp. For Lyn tok det enda lenger tid å plusse flere poeng på det ene de hentet mot Skeid i mai. 1. juni varslet klubben at det ville bli trenerendringer. Senere samme måned ble Tresor Egholm og Mikkis Aaserud presentert som nytt trenerteam, og svarte med å gi unggutta spilletid. I kampen mot Ullern 22. juni fikk 15 år gamle Erik Botheim – niendeklassing på NTGU – prøve seg i en A-lagskamp. Helt i slutten av måneden begynte ting å se lysere ut for Lyn, og Tresor Egholm sa til Nordre Aker Budstikke: – Det høres kanskje rart ut, men vi er optimistiske.

Skole-overraskelse og trygging av skoleveier

Helene Dale Østerholt (t.v.) fra Berg FAU og Erik Skei, leder av bydelens Miljø-, plan- og samferdselskomité, overrakte rapporten som kartlegger farlige skoleveier i Nordre Aker, til ansvarlig byråd Guri Melby Foto: KARL ANDREAS KJELSTRUP

Skolebehovsplanen viste i mai at elevveksten Nordre Aker har opplevd de siste årene, er i ferd med å avta. Det overrasket selv Utdanningsetaten.

FAUene ved bydelens skoler, og lokalpolitikerne, lå imidlertid ikke på latsiden, og i mai la de frem en omfattende rapport som viser hvordan skoleveiene til samtilige barneskoler i bydelen bør trygges. Dokumentet ble overlevert til samferdselsbyråden, som ikke kunne huske å ha opplevd at noe tilsvarende har blitt gjort noe annet sted i byen.

Reduserte Frysjabyen

I mai kom Plan- og bygningsetaten med sin vurdering av utbyggingen i Frysja-området. Den foreslåtte første delen av utbyggingen vil gi beboerne for lite sollys, mente etaten, og gikk inn for å halvvere antall boliger.

På Sørbråten slo 16 tomteeiere på krigstrommene. Da tidligere hytter fikk boligstatus etter flere tiårs kamp, ble samtidig ubebygde tomter for titalls millioner kroner i samme plan regulert til «friluftsområde». – At kommunen bare kan frarøve annen manns eiendom, er nesten ikke til å tro, sa tomteeier Bjørn Kristensen, som blant annet vurderte politianmeldelse.

Hentet våpen da naboen klagde

Skrekk og gru i Othilie Tonnings vei på Lillo natt til 5. mai:

– Det var en nabo som gikk for å klage på høy musikk i en leilighet i samme blokk. Da naboen kom til leiligheten med den høye musikken, hentet han som bor der et håndvåpen, bekreftet leder for etterforsningsavsnittet ved Majorstuen politistasjon, Linn Rosenlund. Heldigvis ble ingen skadet.

Les resten av årskavalkaden for 2015 gjennom romjula, fra 26. til 31. desember. I morgen kan du lese høydepunktene fra juli og august!

Hold deg oppdatert om lokale hendelser også i 2016! Meld deg på Nordre Aker Budstikkes nyhetsbrev, og følg oss på Facebook!

«Nye» Nordre Aker Budstikke

I 2015 er Nordre Aker Budstikke relansert som ny, ren nettavis på nab.no.

Hold deg oppdatert ved å melde deg på vårt nye, gratis nyhetsbrev!
Leser du på mobil? Meld deg på ved å sende e-post!

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...