Nordre Aker Budstikke

Nordre Aker Budstikke

– Asfaltsølet ødelegger bilen min!

Torstein Riiber er ikke spesielt fornøyd med kommunens asfaltering - eller fylling av hull - i Maridalen. Foto: PRIVAT

– Høytrykk, avfettingsmidler, bilsepe og zalo er prøvd, men asfalttjæren sitter som støpt inn i lakken, ifølge maridalenbeboer Torstein Riiber.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 29.11.2016 kl 21:09

MARIDALEN: Torstein Riiberg er oppgitt. Etter at entreprenør på vegne av kommunen tidligere i vinter flikket på asfalten og fylte igjen hull innover i Maridalen, og på gamle Mardialsvei, skal biler i området ha fått skader - blant annet på lakken.

– Det er fylt opp i sprekker og mindre hull med en tjæreblanding, og deretter grus. Etter det jeg har funnet ut av, skal visst tørketiden være noen minutter. Men det jeg og flere av naboene har erfart er noe annet, ifølge Torstein Riiber fra Turtegrenda i Maridalen.

– Umulig å fjerne, ifølge Torstein Riiber. Foto: PRIVAT

LES OGSÅ: Ja til å utvide veien - nei til egne gang- og sykkeltraseer

Asfalttjæren

Han oppsummer situasjonen på følgende måte - snø og salt gjør at asfaltlimet og tjæren ikke tørker og smøres ut over store flater. Det Riiber omtaler som asfaltsøl. Under bilen skal det være enda verre. Småstein og grus med lim fester seg overalt.

Og altså asfalttjære - eller ifølge Riiber asfaltsølet - er umulig å fjerne på vanlig vis.

– Asfaltsølet ødelegger bilen min! Høytrykk, avfettings midler, bilsepe og zalo er prøvd, men den sitter som støpt inn i lakken. Det er ikke bare min bil som har fått slike skader, ifølge Riiber.

Som også mener at skilting under asfaltarbeidene har vært for dårlig.

LES OGSÅ: Kanskje blir det bedre å rulle her?

Veisikkerhet

Nordre Aker Budstikke har også tidligere skrevet om asfalten i Maridalen, og flekkasfalteringen som Riiber viser til. Blant annet har rulleskiløpere fortalt at det er farlig å gå på hjul på så dårlig asfalt.

– Det er vanskelig å bo i Maridalen uten å være opptatt av veisikkerheten her. Først og fremst på grunn av all sportsaktivitet langs veiene. Vi bor i et sports eldorado, og liker det, sier Riiber.

Bymiljøetaten behandler nå klagen fra Riiber i Maridalen.

Men legger til.

– Men de som har tatt beslutningen om å lappe på denne måten, kan umulig ha gått mye på rulleski eller syklet mye selv på landeveien. En ting alle er opptatt av er sikkerheten på veiene. Å fylle hull og sprekker kan fungere greit for bilister, men lappetepper som dette gjør spesielt rulleskiløpere spesielt utsatt, ifølge Riiber.

– Og igjen - ramler rulleskiløpere, så er det jo enda mer skummelt å være bilist i Maridalen.

Bymiljøetaten

Informasjonsansvarlig i Bymiljøetaten - som har ansvaret for veiene i Oslo, forteller at de jobber nå med saken.

– Vi har nettopp mottatt denne klagen, og vi undersøker med vår entreprenør om hva som kan ha skjedd. Inntil vi vet mer er det vanskelig for oss å kommentere.

Som ikke så langt - fredag - ikke har mottatt flere henvendelser eller klager fra andre bilister i området om dette.

STEM PÅ ÅRET MEDMENNESKE OG ILDSJEL I NORDRE AKER!

LES OGSÅ:

Meld deg på Nordre Aker Budstikkes nyhetsbrev!

Hold deg oppdatert ved å melde deg på vårt gratis nyhetsbrev som kommer rett i innboksen din hver torsdag!
Leser du på mobil? Meld deg på ved å sende e-post!

 

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...