Nordre Aker Budstikke

Assisterende bydelsoverlege fyrer løs på egen facebookside

Anders Danielsen Lie fotografert i forbindelse med en skuespillerjobb. Foto: Berit Roald / NTB

Blant annet skriver Anders Danielsen Lie at myndighetene nå lar en ukontrollert spredning av deltavirus ødelegge barns skolehverdag, og at de har løpt fra ansvaret sitt ved å holde samfunnet på grønt nivå.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 30.08.2021 kl 21:29

NORDRE AKER: Det er assisterende bydelsoverlege Anders Danielsen Lie som deler innlegg på egen facebookside, og håper at det deles:

Myndighetene (Regjeringen, FHI og Helsedirektoratet) lar nå en ukontrollert spredning av deltavirus ødelegge barns skolehverdag. De har løpt fra ansvaret sitt ved å holde samfunnet på grønt nivå, samtidig som de overlater til lokale kommuneoverleger, bydelsoverleger og smitteteam å holde «kontroll» på pandemien i ca. halvannen måned til uten at vi har reelle virkemidler til å gjøre dette, skriver Danielsen Lie.

Videre skriver han:

Alle som har jobbet med dette en stund nå, skjønner det. Derfor er denne dobbeltkommunikasjonen fra sentrale myndigheter veldig provoserende. Det er tusenvis av samvittighetsfulle smittesporere som jobber beinhardt hver eneste vakt, og likevel føler at arbeidet de gjør, er utilstrekkelig. Vi løser ikke situasjonen ved å bemanne opp, eller ved å bli enda flinkere. Vi som er i dette systemet nå føler at vi har fått ansvaret for å bremse smitten mens nasjonale myndigheter skal holde samfunnet på grønt nivå for enhver pris – fordi det snart er valg?...Nå har dere sluppet pandemien løs, det er kanskje helt greit – men ikke lat som det er noen der ute som har kontroll på den! skriver også den assisterende bydelsoverlegen.

Til NRK sier Lie om innlegget:


– Jeg mener det i alle tilfeller er galt å si til befolkningen at det er trygt å holde samfunnet åpent og være på grønt nivå, samtidig som de sier at smitteutviklingen er alvorlig og derfor ber lokale smittevernmyndigheter om å holde pandemien under kontroll, sier han.

– Det er den dobbeltkommunikasjonen jeg reagerer på, legger han til - her kan du lese hele saken på nrk.no, og hvor helseminister Bent Høie avviser at pandemien er ute av kontroll.

Nyhetsbrev:

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke. Det er gratis, og du melder deg på her!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...