Nordre Aker Budstikke

Nordre Aker Budstikke

At grov dyremishandling forblir ustraffet, er en skam!

Disse pelsnøstene ble stappet i en sekk og dumpet utenfor Storo Dyreklinikk, i sommer. Foto: PRIVAT

DEBATT: Dessverre blir anmeldelser av dyrevernskriminalitet nedprioritert og ofte henlagt - på tide med dyrepoliti i hele landet, ikke bare i Sør-Trøndelag.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 07.02.2018 kl 11:27

Sommerferien er over. Men sommerferie betyr også høysesong for dumping av kjæledyr. I mangel på andre løsninger er det mange som avliver eller dumper kjæledyrene sine før de drar på ferie.

Hvert år blir tusenvis av katter, hunder, kaniner og marsvin etterlatt. Det fører til lidelse, sult, og ofte død hos dyrene.

Dagens sentre for hjemløse kjæledyr strekker ikke til, og derfor vil Miljøpartiet De Grønne etablere og støtte flere slike sentre her i Oslo og i andre større byer.

Å dumpe kjæledyr i villmark, søppelbøtter eller andre steder er en brutal bruk-og kast kultur som strider mot dyrevelferdssloven.

Dessverre blir anmeldelser av dyrevernskriminalitet nedprioritert og ofte henlagt. At grov dyremishandling forblir ustraffet, er en skam. For å sikre et effektivt rettsvern for dyr krever De Grønne et eget dyrepoliti i Oslo og i resten av landet.


Christine Evjen (16) fra Tåsen, og styremedlem i Oslo Grønn Ungdom. Foto: PRIVAT

Pilotprosjektet med dyrepoliti i Sør-Trønderlag viser at ordningen både er effektiv og nødvendig, men ennå er det vanskelig å få de andre partiene til å ville handle.

De Grønne vil ta vare på kjæledyra. Det er på høy tid at dyrenes velferd også prioriteres.

Christine Evjen (16), styremedlem i Oslo Grønn Ungdom

LES OGSÅ: I sommer fortalte Nordre Aker Budstikke om kattungene, som var stappet opp i en ryggsekk og dumpet utenfor Storo Dyreklinikk - les hele saken her.

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...