Nordre Aker Budstikke

Aukland hadde med seg Lyn-løper da han gikk 700 kilometer

Anders Aukland insisterer på at han ikke har vært i kjelleren etter helgens rekordløp. Her på Beitostølen i 2019. Foto: Terje Pedersen/NTB

Langløperen Anders Aukland (48) startet lørdag morgen og avsluttet søndag kveld et vanvittig langrenn på 700 kilometer i ett strekk på Mylla. Joar Thele fra Lyn Ski fulgte til 610 kilometer.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 12.04.2021 kl 14:21

NORDMARKA: – Jeg er jo veldig mørbanket. Jeg er sliten. Jeg er på stålet. Men jeg ga meg mens leken var god. Jeg var ikke i kjelleren og har hatt enorm støtte fra andre folk i teamet, sa Aukland til NRK.

Rekordløpet foregikk på Myllavannet nord i Nordmarka, om lag 30 kilometer nord vest for Maridalsvannet, på grensen mellom Lunner og Jevnaker kommune. Den tidligere landslagsløperen hadde med seg Simen Østensen og Joar Thele, som ved siden av å representere Team Ragde også går for langløpslaget til Lyn Ski. Østensen ga seg på 550 kilometer, mens Thele stoppet etter 610 kilometer.

Joar Thele fra Lyn Ski Moseteråsen, her avbildet da han vant Holmenkollmarsjen 2018. Foto: Snorre Veggan

Aukland brukte nesten 41 timer på de 70 milene, og stuntet samlet inn 1,1 millioner til organisasjonen «Right to play», ifølge VG.

– Jeg har noen skuldre og håndledd som har merket og vil merke de siste døgnene jeg har vært gjennom. Men jeg tar det med ro noen dager. Jeg har ikke vært i kjelleren, sa Aukland.


I fjor gikk Anders Aukland 516 kilometer på Mylla på 32 timer, sammen med broren Jørgen og Joar Thele fra Lyn. rekorden ble slått kun dager senere av Henrik Sollie, som gikk 528 kilometer på den samme tiden.

Sist helg var neste generasjon skiløpere på ferde på Mylla. Da gikk Filip Osnes-Ringen fra Lyn 300 kilometer på nesten 19 timer. Han hadde med seg Nottov Nergården Jortveit, Sven Kristoffer Huseby, Petter Brenhovd, Anders Fauske Sjøstedt og Sigurd Wahl Kallum fra Lyn, Kjelsås og Koll.

Nyhetsbrev:

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke. Det er gratis, og du melder deg på her!

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...