Nordre Aker Budstikke

Avfallsbilen måtte på verksted

1. nyttårsdag ved returpunktet ved Myrerjordet. Foto: LESERBILDE

Det er en av grunnene til at det så slik ut her, 1. nyttårsdag.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 02.01.2019 kl 20:50

KJELSÅS: 1. nyttårsdag fortalte leser om mange poser med flasker og glass, stående utenfor returpunktet på Kjelsås, i krysset Myrerskogveien og Kurveien.

– Jeg skulle kaste en pose med flasker i dag, men det var ikke så enkelt. Det var mange poser fulle av flasker og glass som to utenfor beholderen, sa leser, og som naturlig nok lurte på når Renovasjonsetaten kommer og henter på returpunktet.

På verksted

Nå svarer Renovasjonsetaten:

– Vi har normalt tre biler som kjører egne ruter for innsamling fra returpunktene. Den ene bilen måtte på verksted fredag 28.12., og fordi vi ikke hadde en erstatning stående tok den med seg 33 prosent av driftskapasiteten. Svært glatte veier flere steder i byen har samtidig forsinket innsamlingen en del, forteller kommunikasjonsrådgiver i Renovasjonsetaten, Jørgen Bakke Fredriksen.

LES OGSÅ: Hunden Ulf gikk gjennom isen, nå advares det mot å legge utpå


Han fortsetter:

– Vi kjører for fullt nå med de to ledige bilene og jobber med å få inn en ekstrabil mens vi venter på å få tilbake havaristen, slik at vi kan rydde opp ved Myrerjordet og andre fulle returpunkter så fort som mulig. I vanlig rutekjøring tømmer vi på Myrerjordet hver torsdag.

En av 200 beholdere

Returpunktet ved Myrerjordet er én av snaut 200 beholdere som har innebygd nivåmåler, som gjør at etaten skal kunne overvåke hvor mye glass- og metallemballasje som til enhver tid er oppi.

– Systemet vårt viser en fyllingsgrad på cirka 75 prosent på Myrerjordet. Med mindre det er feil i systemet, er det altså fortsatt plass til mer. Vi ser innimellom slike tilfeller av «knust vindu»-effekten, hvor hensetting av en pose eller to ved siden av returpunktet gjør at nestemann gjør det samme uten å sjekke om det er plass inni. Kombinert med jule- og nyttårsforbruket kan det dessverre medvirke til slike opphopninger som vi ser på bildet til saken i nab.no, avslutter Bakke Fredriksen.

Nordre Aker Budstikke har vært i kontakt med leseren igjen, som forteller at etter det hun fikk sjekket, så det fullt ut i beholderen også.

Nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke. Det er gratis, og du melder deg på her!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...