ANNONSE
ANNONSE
Nordre Aker Budstikke

Avlyser OverOslos tiårsjubileum

Sondre Justad på Grefsenkollen i 2019. I år blir det ingen festival. Foto: Karl Andreas Kjelstrup (Arkivfoto)

Festivalen å Grefsenkollen skulle blitt arrangert for tiende gang i sommer. Det vil ikke skje.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 07.04.2020 kl 17:22

ANNONSE
ANNONSE
ANNONSE

GREFSENKOLLEN: 17. mars meldte arrangørene av OverOslo at de stanset billettsalget til årets festival, og utredet konsekvensene av en avlysning.

På regjeringens pressekonferanse om videre koronatiltak etter 13. april, kom det frem at forbudet mot kultur- og idretts- og andre arrangementer som ikke ivaretar grunnleggende krav til smittevern vil gjelde frem til 15. juni.

Årets OverOslo på Grefsenkollen skulle arrangeres 17.-20. juni, og selv om datoen er etter det foreløpige forbudet, melder arrangørene at festivalens tiårsjubileum er avlyst.

Blant trekkplastrene var Pet Shop Boys, Sigrid, Gabrielle, The September When, The Cardigans, DeLillos og Cezinando. Torsdag, fredag og lørdag var allerede utsolgt, til festivalen som har kapasitet på ca. 6000 personer hver dag.

– Vi hadde gledet oss stort til å feire vårt jubileum med dere, men som alle forstår blir dette umulig i dagens situasjon. Dette er både tungt og krevende for oss, skriver arrangørene på Facebook, og refererer deLillos, som skulle tilbake til festivalen i år: «Når du en gang kommer, neste sommer, skal vi atter være her.»

ANNONSE

Alle kjøpte billetter til årets festival vil være gyldige for tilsvarende dag under festivalen i 2021. OverOslo skal etter planen arrangeres 16.-19. juni 2021. Det jobbes med å få de samme artistene på plakaten neste år, og programmet skal etter planen presenteres 15. mai 2020.

For dem som ikke ønsker å bruke sine billetter neste år, vil det være mulig for full refusjon mellom 15. mai og 1. juni i år.

– Hvordan oppleves det å være i denne situasjonen, spesielt i det som er festivalens jubileumssesong? spurte Nordre Aker Budstikke festivalsjef Thorkild Gundersen 17. mars.

– Det oppleves tungt å være i denne situasjonen, men særlig mer er det ikke å tilføye akkurat nå.

Nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke. Det er gratis, og du melder deg på her!

ANNONSE

ANNONSE
ANNONSE
ANNONSE