Nordre Aker Budstikke

Avslørt av alarm - pågrepet etter innbrudd

Foto: Christian Fredrik Borg (Illustrasjonsfoto)

Mannen skal trolig ha brutt seg inn i den juletomme boligen på Blindern via en verandadør.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 28.12.2020 kl 19:25

BLINDERN: I 18.45-tiden melder politiets operasjonssentral at en person er pågrepet mistenkt for innbrudd i en bolig på Blindern. Det var et vekterselskap som varslet politiet etter at de fikk inn alarm fra boligen.

– Det er funnet gjenstander på ham. Vi undersøker om det kan stamme fra boligen. Han ble pågrepet like ved innbruddsstedet og beskrivelsen stemmer ganske bra. Det er mye som tyder på at det er denne personen som har vært inne, sier operasjonsleder i Oslo politidistrikt, André Kråknes til Nordre Aker Budstikke.

Operasjonslederen ønsker ikke å utdype hvilke gjenstander mannen hadde på seg da han ble pågrepet.

Politiet ble varslet om hendelsen klokken 18.18 mandag kveld. Mannen i 50-årene, som er mistenkt for innbruddet, ble pågrepet seks minutter senere. Han skal ha vært ute da han ble pågrepet

Eierne borte

– Er det noe som tyder på at noe er tatt fra boligen?


– Det pågår åstedsundersøkelse nå, så jeg kan ikke svare på det ennå. Huseierene er ikke hjemme, så det er ikke sikkert vi finner ut av det i dag. Det kan hende patruljen finner ut at den han har på seg, er noe som fornærmede gjenkjenner, svarer Kråknes i politiet.

Huset innbruddet skal ha skjedd i, ligger i Niels Henrik Abels vei.

– Vet dere hvordan han har kommet seg inn?

– Det ser ut som han har tatt seg inn eller ut via en verandadør, avrunder operasjonsleder Kråknes.

Nesten en time etter at politiet ble varslet om hendelsen, melder de at gjenstander som mannen hadde på seg, var stjålet fra boligen. Mannen i 50-årene blir kjørt til arresten, skriver de på Twitter.

Nyhetsbrev:

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke. Det er gratis, og du melder deg på her!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...