Nordre Aker Budstikke

Avsporing ga trikkeutfordringer fredag morgen

Fortsatt noen forsinkelser, melder Ruter.

Alt gikk ikke på skinner i Oslo fredag morgen. Foto: Ole Berg-Rusten / NTB

Flere av trikkelinjene i vårt område fikk avkuttede traseer etter at en trikk sporet av i sentrum fredag morgen.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 22.01.2021 kl 12:53

OSLO: En trikk sporet av i krysset mellom Welhavens gate og Parkveien i Oslo sentrum fredag morgen. Det er ikke meldt om personskader.

Årsaken til avsporingen er foreløpig ikke kjent. Trikkens fart skal ikke ha vært stor, melder NTB.

– Det er en trikk som har kjørt av skinnene, så vi må jobbe litt med å få den på igjen, sier vaktkommandør Tor Audunhus på 110-sentralen til NTB.

Det er noen trafikale problemer på stedet, og politiet dirigerer trafikken. Det er uvisst hvor lang tid som kreves for å fikse avsporingen.

Ruter melder av avsporingen får konsekvenser for trafikken på linjene 11, 17 og 18.

  • Trikk 17 og trikk 18 har for øyeblikket en midlertidig stans mellom Adamstuen og Stortorvet.
  • Trikk 17 og 18 fra Rikshospitalet kjører derfor mellom Rikshospitalet og Adamstuen.
  • Trikk 17 og 18 fra Grefsen kjører mellom Grefsen og Stortorvet.
  • Trikk 11 retning Kjelsås kjører over Briskeby.

Holdeplasser som ikke blir betjent av trikk 11 er Homansbyen, Welhavensgate, Holbergs plass, Tullinløkka og Tinghuset.


Det blir kjørt buss-for-trikk mellom Adamstuen og Stortorvet, melder Ruter. Det er foreløpig satt opp å vare til klokka 12.00 fredag formiddag.

OPPDATERT: Avsporingen ble meldt klokken 7.51 fredag morgen. Like før klokka 10 opplyste 110-sentralen at trikken var på sporet igjen.

Trikken kjører igjen men Ruter melder at det kan oppstå forsinkelser på enkelte avganger på trikk 11, 17 og 18. Sprveien tvitrer klokka 12.52 at de fremdeles har problemer etter morgenens avsporing i Welhavens gate. Linje 11 kjører normalt, mens det er avvik og buss for trikk for linjene 17 og 18. Dette vil vedvare ennå en tid til sporet er utbedret.

Se oppdaterte avviksmeldinger på Ruter.no.

Trikk 17 og 18 fra Grefsen kjører mellom Grefsen og Stortorvet. Fra Rikshospitalet kjører den til Adamstuen. Også trikk 11 er berørt av avsporingen i sentrum. Foto: Karl Andreas Kjelstrup (Arkivfoto)

Nyhetsbrev:

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke. Det er gratis, og du melder deg på her!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...