Nordre Aker Budstikke

Ba innbyggerne søke tilskudd til grønn aktivitet. Slik gikk det

Grønne midler er en tilskuddsordning som skal bidra til økt engasjement rundt miljø og bærekraftig utvikling i lokalsamfunnet. Her bydelsdirektør Øyvind Henriksen og spesialkonsulent i bydelen, Louise Larsen Dahl. Foto: Karl Andreas Kjelstrup

For første gang kunne innbyggerne i Nordre Aker søke om Grønne midler. Etter oppfordring i lokalavisen gikk antallet søknader opp fra tre til cirka 85.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 02.05.2019 kl 10:45

NORDRE AKER: Bydelsutvalget i Nordre Aker vedtok i fjor å sette av en halv million kroner til Grønne midler i 2019. Dette kommer i tillegg til én million kroner i frivillighetsmidler, som ble delt ut i mars.

– Vi har lyst ut 500.000 kroner, og det er ganske vide muligheter for hva det kan søkes om. Og dette er åpent for alle – privatpersoner, foreninger, borettslag, næringslivet, gründere og tiltak i bydelens regi. Her sier vi i utgangspunktet "ja til alt", sa bydelsdirektør Øyvind Henriksen i Nordre Aker Budstikke fredag.

Så lenge tiltaket kan knyttes til miljøtiltak, bærekraft, og det grønne skiftet er det "innafor", la han til. Men bydelsdirektøren og bydelens spesialkonsulent for folkehelse, frivillighet og nærmiljø, Louise Larsen Dahl, hadde ett problem:

Fem dag før fristen 1. mai hadde det bare kommet inn tre søknader.

Søknadseksplosjon

– Jeg vet politikerne våre har høye ambisjoner med dette. Min oppfordring til Nordre Aker er "våkne opp", meld dere på. Grip muligheten - dette er ekstra spennende i et år der Oslo er europeisk miljøhovedstad, og vi er mange som engasjerer oss i det grønne skiftet, sa Henriksen i lokalavisen forrige uke.


Og innbyggerne har respondert: Når vi spør spesialkonsulent Louise Larsen Dahl 2. mai, én dag etter søknadsfristen, kan hun fortelle at det trolig har kommet inn rundt 85 søknader om støtte.

– De kom i all hovedsak mandag og tirsdag – noen søndag og onsdag, sier hun.

Behandles av bydelsutvalget

Hvor stort det totale søknadsbeløpet er har hun foreløpig ikke oversikt over. Nå skal søknadene saksbehandles én og én, og her vil det vise seg om de følger retningslinjene for å kunne få støtte.

Deretter er det bydelens Miljø-, plan- og samferdselskomité som forbereder et forslag til fordeling. Den endelige tildelingen vedtas av bydelsutvalget i Nordre Aker i deres møte 13. juni.

Meld deg på nyhetsbrev

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke. Det er gratis, og du melder deg på her!

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...