Nordre Aker Budstikke
Seksjonsheader

NIH-rektor Lars Tore Ronglan ser frem til sommeren, med slaraffenliv på Vestfolds svaberg og sykkelturer i Marka. Foto: Emil Sollie / NIH

Slaraffenliv på svabergene, men også sykkelturer

Sommerprat med NIH-rektor Lars Tore Rognlan

NIH-rektor Lars Tore Ronglan ledet skolen gjennom markeringen av 50-årsjubileet, og gleder seg til slaraffenliv i ferien.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 30.07.2019 kl 09:59

SOMMERPRATEN: I sommer slår Nordre Aker Budstikke av en prat med en rekke lokalprofiler. I Sommerpraten blir du bedre kjent med de lokale fjesene, og hva de skal i sommer. Denne gangen har vi snakket med Lars Tore Ronglan.

- Hva opptar deg mest akkurat nå?

- Nå hjelper jeg min datter med de siste tingene før hun skal til Australia på utveksling det neste halvåret. Spennende!

- Hvilke planer har du denne sommeren?

- Ferie i Norge, både på hytta i Valdres og på familiehytta i Stavern. Blir både sykkel- og fjellturer i Valdres og Jotunheimen og slaraffenliv på svabergene i Vestfold.


- Kan du fortelle litt om ditt beste sommerminne.

- Da barna var små startet vi alltid ferien i slutten av juni med en uke i en liten leid hytte på Koster. Etter jobbinnspurt, skoleavslutninger, pakking og tømming av stappfull bil på brygga i Strømstad, ventet turen med Kosterbåten ut til Kilesand brygge. Båtturene til sommerparadiset Koster, med is i hånda og forventninger om en uendelig sommerferie, er et flott minne.

- Hva har opptatt deg mest siden sist sommer?

- Markeringer av Idrettshøgskolens 50-års historie tok mye oppmerksomhet høsten 2018.

- Hva førte deg til Nordre Aker, og hva er det beste med bydelen, synes du?


- Vi flyttet til Korsvoll i 2001. Flott nærmiljø, hyggelige og engasjerte folk og nærheten til Marka gjør området til et godt sted å bo.

- Hva synes du er det aller beste å gjøre på en varm sommerdag?

- Ta en sykkeltur, legge meg i skyggen og lese en bok og avslutte med grillmiddag med familien i kveldssola.

- Hva leser du i sommer?

- Akkurat nå leser jeg "Byens spor" av Lars Saabye Christensen. Og så gleder jeg meg til å lese den nye Elling-boka av Ingvar Ambjørnsen.


- Klarer du å koble helt av og nyte sommeren?

- Ja!

Nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke. Det er gratis, og du melder deg på her!

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...