Nordre Aker Budstikke

Badegjest: Ber kommunen vurdere skilting mot hundebading

Nydalsdammen langs Akerselva. Foto: TORE SÆTRE/WIKIMEDIA, Creative Commons-lisensiert

«Mens vi badet kom det en rekke hundeeiere for å bade hundene sine blant de små barna,» skriver en innbygger til Oslo kommune.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 17.09.2020 kl 09:34

NYDALEN: I forrige måned sendte Eli Skartlien henvendelse til Bymiljøetaten om hundeeiere som hun opplever ikke tar hensyn til andre og særlig de med små barn ved og i Nydalsdammen. Det bes om en regulering:

«I dag badet jeg med sønnen min i Nydalsdammen. Der er det ei veldig lita strand som egner seg for små barn. Den ligger på innsida av stupebrettet slik at vannet der ikke er så mye i sirkulasjon. Mens vi badet kom det en rekke hundeeiere for å bade hundene sine blant de små barna», skriver Skartlien.

Hun nevner også at barn kan være redde for hunder. Hun ba videre Bymiljøetaten om å skilte mot hundebading på offentlig badestrand og på stranda ved Nydalsdammen spesielt.

Bymiljøetaten svarer

En ukes tid senere svarte Bymiljøetaten:

«Bymiljøetaten har som prinsipp at parker og friområder skal være åpne og tilgjengelige for alle. I den forbindelse kommer ikke Bymiljøetaten til å sette opp noe bading av hund forbudt skilt på stranden. I år blir det ekstra viktig å utvise toleranse for andre brukere da flere vil feriere hjemme. På generelt grunnlag viser vi til hundeloven § 3, som sier at «En hundeholder skal vise aktsomhet for å unngå at hunden volder skade på folk, dyr, eiendom eller ting. Hundeholderen skal sørge for at hunden eller hundeholdet ikke er til urimelig ulempe for folk, miljø eller andre interesser.»


Skartlien skrev tilbake at hennes poeng er at det er mange hundeeiere som ifølge henne ikke tar hensyn til andre, og særlig ikke til små barn.

«Har dere vært å sett ved Nydalsdammen nå under koronaperioden? Synes det som det er rom for mange hundeeiere som bader hundene sine samtidig som man holder avstandsreglene? Det er mange steder ved elva som egner seg for hundebad, men få badesteder for folk. Det forundrer meg at dere ikke kommenterer helseaspektet ved fellesbading av folk og hunder på den lille stranda innenfor stupebrettet (…) Jeg ber dere vurdere skilting mot hundebading på nytt ved badestranda i Nydalsdammen.»

Sendt til bydelen

Nordre Aker Budstikke har vært i kontakt med Skartlien, som mener dette er en viktig debatt å ta.

– Jeg sendte så henvendelsen min videre til Helseetaten, som jeg har fått opplyst at har sendt den videre til bydelsoverlegen i Nordre Aker. Men så langt har jeg ikke fått noe svar fra bydelsoverlegen i saken, sier Skartlien til avisa.

Gallup

Synes du det bør skiltes med forbud mot bading av hund på offentlige badeplasser?

Vis resultat


Nordre Aker Budstikke oppdaterer saken.

Nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke. Det er gratis, og du melder deg på her!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...