ANNONSE
ANNONSE
Nordre Aker Budstikke

Barna får tilsyn i påsken

Barna får tilsyn også i påskeuka. Her fra da Inga Marte Thorkildsen (SV) besøkte Aktivitetsskolen ved Berg, i fjor. Foto: Kristin Tufte Haga (arkivfoto)

Oslo kommune vil gi tilsyn til barn med foreldre i samfunnskritiske jobber og barn med særlige behov, i hele påsken.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

ANNONSE
ANNONSE
ANNONSE

OSLO: Oslo kommune opprettholder tilbud til barn under 12 år også i de «røde» påskedagene.

Dette vil være til barn med foreldre i samfunnskritiske jobber, men også til barn som har det ekstra vanskelig nå.

De siste dagene har om lag 1200 barn i barnehagealder og om lag 600 elever benyttet seg av tilsynstilbudet. Det er foreløpig ikke kartlagt hvor mange av disse barna som også vil ha et behov i påskedagene.

– Vi må gjøre hva vi kan for å sikre at ansatte i samfunnskritiske funksjoner kan ivareta jobbene sine gjennom påsken, og da er det viktig med et tilbud til barna deres, sier byråd for oppvekst og kunnskap Inga Marte Thorkildsen (SV) i en pressemelding.

Samtidig er byråden veldig bekymret for barn i sårbare livssituasjoner, og som har behov for et sted å være utenfor familien.

ANNONSE

– Det kan være familier som allerede hadde det tøft, men også nye familier som har fått det vanskelig som følge av denne krisen, sier byråden og fortsetter:

– Vi ser at selv om vi har åpnet opp for at flere kan få være på skolen eller i barnehagen, så er det likevel veldig mange barn vi ikke får til å møte, så dette er krevende. Men jeg vet at det gjøres en kjempejobb der ute! Vi har mange lærere, sosiallærere, assistenter og barnehagepedagoger som følger opp barn de er bekymra for, samtidig som de også skal ivareta alle de andre – kanskje i kombinasjon med hjemmeskole for sine egne barn. Vi er enormt takknemlige for denne innsatsen, sier Thorkildsen.

Nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke. Det er gratis, og du melder deg på her!

ANNONSE
ANNONSE
ANNONSE