Nordre Aker Budstikke

Nordre Aker Budstikke

Barna leste tusenvis av sider

Stas med en vaskekte, verdenskjent forfatter på besøk. Foto: GREFSEN SKOLE

Så kom en verdenskjent forfatter på besøk.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 30.03.2017 kl 10:46

GREFSEN: Denne uka fikk Grefsen skole storfint forfatterbesøk. Klasse 5C deltok på Norlijuniors lesekonkurranse i høst, og kom høyt opp på rankingen.

– De ivrigste leste over 5000 sider i løpet av oktober til og med jul, mens gjennomsnittet leste rundt 2000 sider, forteller bibliotekar Sigrid L. Andresen ved Grefsen skole til Nordre Aker Budstikke.

Viktig å forevige besøket i klasse 5C. Foto: GREFSEN SKOLE

Besøk

Så i mars kom en mail fra Norlijunior.

– Andy Griffiths kom på besøk til Norge, og at vi kunne melde interesse for å få besøk til klassen. Da kastet jeg meg rundt og argumenterte nok godt for oss, og dermed var vi i gang. Grefsen var en av tre skoler som fikk besøk, forteller Andresen videre.

Griffiths er ikke minst forfatter av de populære Gutta i trehuset-bøkene. Ved besøket hadde han også med seg forfatter og oversetter Simon Stranger.

– Det var morsomt å høre forfatteren selv fortelle om de populære bøkene om Gutta i trehuset, og elevene både stilte og svarte på spørsmål på engelsk, legger Andresen til.

Mer enn en forfatter

Andy Griffiths er Australias mest populære barnebokforfatter.

– Han har skrevet over 50 bøker. I løpet av de siste 15 årene har Andys bøker vært på New York Times bestselgerliste, vunnet over 50 priser, vist som tegnefilm på TV, satt opp som teater - bla på Sydney Opera House - og solgt over fem millioner eksemplarer over hele verden, ifølge Fontini Forlag.

I tillegg jobber han også med leselyst hos barn som ikke leser så mye, og er ambassadør for The Indigenous Literacy Foundation som hjelper barn på barnehjem og i fosterfamilier - www.andygriffiths.com.au

LES OGSÅ:

Meld deg på vårt nyhetsbrev!

Hold deg oppdatert ved å melde deg på Nordre Aker Budstikkes gratis nyhetsbrev, som kommer rett i innboksen din hver torsdag! Leser du på mobil? Meld deg på ved å sende e-post!

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...