Nordre Aker Budstikke

Barnehageleder:

Noen satte tunge bord og benker foran utgangsdørene

Barnehagestyrer i Damplassen barnehage viser hvordan utgangsdørene fra første etasje var blokkerte med bord og benker. Foto: KRISTIN TUFTE HAGA

– Det er skremmende at noen kan gjøre noe sånt! Tenk om det oppsto brann, og vi måtte komme oss ut fra 1. etasje.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 23.01.2020 kl 13:31

ULLEVÅL: Damplassen barnehage ligger på Ullevål. Styrer Kristin Rønning i barnehagen har tidligere fortalt om stadig hærverk og forsøpling i barnehagen. Til og med hundebæsj finner de innenfor gjerdene og i sandkassa:

– Det er hyggelig at folk bruker barnehagens uteområde utenom våre åpningstider. Men det minste man kan forvente, er at folk rydder opp etter seg. Vi finner hundebæsj på området, også i sandkassen. Søppel, rester etter hasjrøyking, og nå sist var lekehuset til barna utsatt for hærverk. Blomsterkassen og postkassen på huset var revet ned, fortalte en oppgitt styrer tiø Nordre Aker Budstikke tidligere denne måneden.

Til og med hundebæsj ligger igjen i barnehagen, etter at andre har benyttet seg av området. Foto: NORDRE AKER BUDSTIKKE

Barnehagen har også måtte sette opp plakat på porten med oppfordring om at alle rydder opp etter seg, og tar opp hundebæsj på barnehageområdet.

Hun fortsetter:


– Barna blir selvfølgelig lei seg de også, og skjønner ikke at noen vil ødelegge i barnehagen. Bare hyggelig at barn kommer hit og leker utenom åpningstidene, og med voksne som eventuelt rydder opp etter seg. Men det er nok også en del andre aldersgrupper som bruker barnehagen som samlingssted. Vi har også fått fortalt at ungdommer har sittet og festet på taket her.

Damplassen barnehage på Ullevål. Foto: ARKIV NORDRE AKER BUDSTIKKE

Blokkerte utgangsdørene

Onsdag kveld var det igjen noen som hadde tatt seg inn i barnehagen, og ikke for å leke. Styrer og flere andre ansatte i barnehagen satt i personalmøte, alle barna var hentet, da de hørte bråk utenfor.

– Da vi så ut av vinduet, oppdaget vi at de veldig tunge bordene og benkene utenfor var flyttet foran de to utgangsdørene i første etasjen her. Vi så også noen unge gutter utenfor. Det var ikke mulig å dytte opp dørene, men heldigvis har vi en dør ut fra kjøkkenet i 2. etasje også. Det er skremmende at noen kan gjøre noe sånt! Tenk om det oppsto brann, og vi måtte komme oss ut fra 1. etasje.

Kristin Rønning forteller at også vaskepersonalet i barnehagen har vært utsatt for plagsom adferd fra ungdommer, på ettermiddager og kvelder.


– De erter og holder på utenfor her. Det er særdeles ubehagelig, vi ringte også politiet i går, som kom og lette etter ungdommene. Det var med tungt hjerte jeg dro hjem herfra i går kveld. Hva venter oss i morgen tidlig? Men heldigvis hadde det ikke skjedd noe mer her i går kveld eller i natt, sier hun videre og med sterk oppfordring til foreldre i nabolaget om å snakke med barna sine om hærverk og hendelsene i barnehagen.

Operasjonsleder Alexander Østerhaug bekrefter til Nordre Aker Budstikke at politiet fikk melding om hendelsen klokken 18.15:

– Vi sendte patruljer til stedet, og søkte etter gjerningspersoner. Men ingen ble funnet og pågrepet for hendelsen, sier Østerhaug, torsdag.

– Hjelpe oss å følge med

Styreren har også i forrige sak informert om at de nå vurdere å sette opp kameraer ved barnehagen.

– Vi må vurdere overvåking av området. I tillegg håper vi på at nærmiljøet kan hjelpe oss å følge med på barnehagen og området utenom åpningstidene, og eventuelt ta kontakt med politiet hvis folk ser at det festes og herpes i barnehagen, oppfordret hun.


Barnehagen har 29 barn, og har også venteliste, forteller styrer Kristin Rønning.

Damplassen Blomster har også vært utsatt for hærverk, sist ut ble begge låsene i utgangsdøra sprøytet med lim, ifølge butikkledelsen. Forholdet skal være politianmeldt. Foto: KRISTIN TUFTE HAGA

Hendelsen i barnehagen i går har blitt delt i en Facebook-gruppe for området, og flere forteller om ikke så hyggelige møter de skal ha hatt med guttegjenger i området.

Det er ikke bare barnehagen som har opplevd hærverk i området. Blant annet har også blomsterbutikken på Damplassen blitt utsatt for hærverk på utgangsdøra ved to anledninger. Butikkledelsen forteller at sist ut var i desember, hvor noen hadde sprøytet inn lim i begge låsene. Ifølge butikkledelsen er forholdet også politianmeldt.

Nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke. Det er gratis, og du melder deg på her!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...