Nordre Aker Budstikke

Nordre Aker Budstikke

Barneranere for retten

FRIFUNNET: Byggmester Harald Langemyhr var tiltalt for bedrageri i millionklassen. Torsdag ble han frifunnet i Oslo tingrett.

I alt 19 ungdommer blir neste uke stilt for retten i Oslo, tiltalt for å ha stjålet mobiltelefoner. Det yngste offeret var bare tolv år da ranet fant sted.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 06.01.2014 kl 09:03

OSLO: Tirsdag starter rettssaken mot 19 personer i alderen 15-20 år er tiltalt for ran og grovt tyveri av mobiltelefoner en rekke forskjellige steder i Oslo. Hele 24 mobiler skal guttene ha ranet til seg, i tillegg til en sparkesykkel.

Ranene skjedde på vårparten ifjor.

Truet med knokejern

Noen av ofrene skal ha blitt lurt til å låne bort sin mobiltelefon, hvorpå ranerne stakk av. I andre tilfeller var ranerne voldelig. Det skal ha blitt utdelt både slag og spark i ulike former.

De har også brukt knokejern for å true til seg telefonene.

Les også: Frykter flere barneran - vil ha mer forebyggende arbeid

- Har innsett alvoret

- Han har innsett alvoret i det han har gjort, og skjerpet seg, sier Ola Lunde, forsvarer til en 16 år gammel gutt, til VG.

- Han er ekstra bekymret fordi han er så ung og gruer seg veldig til rettsmøtet, sier Knut Lindboe, forsvarer til en 15 år gammel gutt. Gutten erkjenner kun ett av fire tilfeller han er tiltalt for.

Flertallet av ofrene i saken er i tenårene.

Det yngste offeret er en gutt som var bare tolv år da han ble ranet i mai. Han ble slengt i bakken og fratatt en Samsung.

Les også: Ransbølge i Oslo i oktober

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...