Nordre Aker Budstikke

Naboene ville ha noe annet enn friområde for hund. Nå har kommunen en plan

Beboere fra nærmiljøet var klare på hva de ville ha på tomta i Grefsenkollveien. Foto: Kristin Tufte Haga (Arkivfoto)

Makeover på tomta i Grefsenkollveien, hvis Bymiljøetaten får det som den vil.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 07.05.2019 kl 09:57

GREFSENKOLLEN: I fjor ble ideen om et hundelufteområde i Grefsenkollveien, på en kommunal lagertomt i Grefsenkollveien like ved Akebakken, luftet av Venstre.

Det ble det litt rabalder av, fordi beobere i området på ingen måte ønsket noe hundelufteområde på denne plassen. Derimot samlet de seg, og ba bydelen i stedet om et parkområde, eller et aktivitetsområde for nærmiljøet og andre.

Slik ble resultatet av Nordre Aker Budstikkes uhøytidelige spørreundersøkelse: Spørsmålet var "Hva bør plassen ved Akebakkeskogen i Grefsenkollveien brukes til?"

HER KAN DU LESE OM DE ANDRE FORSLAGENE TIL HUNDELUFTEOMRÅDE I BYDELEN

Bydelen

I slutten av april i år sendte Bymiljøetaten et brev til Plan- og bygningsetaten, en søknad om dispensasjon etter markaloven til oppsetting av treningsapparat og tilrettelegging på tomta.

«Bymiljøetaten (BYM) forvalter et område på underkant av to dekar på gnr./bnr, 75/1 som ligger i Grefsenkollveien 15 og er i Marka. Området er en tidligere riggtomt som stod brakk i en del år og ble et slags problemområde som ble brukt til parkering av biler, tilhengere og oppbevaring av båter», skriver Bymiljøetaten i søknaden, og beskriver tomta.


Slik ser det ut på den aktuelle tomta ved Grefsenkollveien i dag. Foto: TIRIL HAGA

Videre står det at Bymiljøetaten 26. januar i fjor, hadde et møte med administrasjonen i Bydel Nordre Aker for å høre om bydelen hadde ønsker med hensyn til bruk av området. Saken ble etter hvert tatt opp i bydelsutvalget, som 05.05.2018 vedtok følgende:

«Bydel Nordre Aker er positive til at del av Marka ved Grefsenkollveien/Akebakkeskogen som de siste årene har vært benyttet til lagerplass og parkering, tilbakeføres til et formål mer i tråd med Markaloven (…) Bydel Nordre Aker mener at området vil egne seg godt som et samlingspunkt for utøvere som benytter Grefsenkollveien og Akebakken til forskjellige aktiviteter. Bydel Nordre Aker ber om at BYM ser på mulighetene for å:

1. oppgrader området fra dagens grusplass til en grønn park/naturområde eller friområde for hund

2. utplassere benker som kan benyttes mellom treningsøkter, tilbaketrukket fra veien


3. utplassere apparater for trening og tøying, samt tilrettelegge for sykkelparkering

4. bedre koblingen mot skogområdet i øst

5. synliggjøre ved bedre skilting at havnivået tidligere gikk her.»

Samlingspunkt

Det går også frem av søknaden at mange beboere i området protesterte på planen om hundelufting og hundefriområde på plassen, i etterkant av BU-vedtaket. Det ble startet en beboeraksjon, som fikk flere enn 300 underskrifter til støtte for park fremfor friområde for hund, på plassen.

Les om aksjonen: Fremmer innbyggerinitiativ for å få ny park, ikke hundejorde


«Dette vil kunne være et kjærkomment samlingspunkt for oss i nærmiljøet. Vi ønsker at det settes opp treningsapparater og benker slik at det er mulig å nytte området til både trening og rekreasjon. Dette vil være til glede for alle og kan virke samlende for nabolaget på tvers av generasjoner. Vi tror også det kan være interessant for alle som bruker Grefsenkollen og Marka til trening og tur», siterer Bymiljøetaten fra beboernes henvendelse.

Planen

Det står videre at Bymiljøetaten siden i fjor sommer, har jobbet med planlegging av en tilrettelegging av området som er i tråd med beboeraksjonens og bydelsutvalgets ønsker. Følgende ligger nå i planen:

Slik illustreres det nye aktivitetsområdet. Grefsenkollveien går til venstre.

«BYM ønsker å tilrettelegge ved å sette opp ett stort multifunksjonelt treningsapparat, sette opp steiner til å hoppe/gå opp og ned på, legge ut en trestamme til å balansere på, sette opp benker og et bord med benker. Benkene skal være aldersvennlige med armlener og riktig sittehøyde.

Treningsapparatet skal ha tau slik at det også vil være morsom for barn å bruke det. Steinene som skal brukes skal være steiner som oppbevares midlertidig på Himstadjordet, slik at de blir gjenbrukt. Trestammen vil enten være alm som blir felt av vår parkavdeling eller en furu som blir felt av skogavdelingen. Fallunderlaget under treningsapparatet vil være bark fordi vi mener det estetisk passer best inn i Marka. Vi planlegger også å legge bark under steinene og trestammen. Barken skal holdes på plass ved hjelp av trestokker.


Dette er treningsapparatet Bymiljøetaten vil oppføre.

Ved plasseringen av de fleste av benkene er det tenkt at man skal ha utsikt utover byen og fjorden. Samtidig planlegger vi ikke å bolte fast benkene slik at folk kan flytte litt på dem. Vi kommer til å svimerke benkene for å forhindre tyveri.

BYM ønsker å flytte kles- og glasscontaineren som står ved bussholdeplassen og den klescontaineren som står nord for bussholdeplassen nordover til nordsiden av innkjøringen til alarmplassen til Sivilforsvaret. Grustårnet som står på tomten planlegger vi å flytte fem meter nordover slik at det blir mindre i veien for opphold på tomten. BYM planlegger å anlegge fire sykkelparkeringsplasser for varesykler nord på tomten. Disse gir plass til åtte vanlige sykler.

For å gjøre området litt triveligere planlegger vi å plante noen busker mot veien og lage en enkel inngang fra der bussholdeplassen er. Det er noen trær på dette området som vi ønsker å la stå. Inngangen ved bussholdeplassen vil være en slags trapp da det er noe høydeforskjell mellom fortauet og tomten. Brukere med barnevogn eller rullestol vil måtte bruke hovedinngangen i nord. Når det gjelder universell utforming, er det tenkt at bordet skal ha mulighet for rullestoler å trille inntil på kortsidene. Vi ønsker å se på muligheten for å bruke en stor steinplate som er lagret på Himstadjordet til bordplate og rette steiner som bordben.»

Nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke. Det er gratis, og du melder deg på her!

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...