Nordre Aker Budstikke

Bedrer busstilbudet etter klager fra reisende

Busstilbudet mellom Storo og Disen har ikke holdt god nok standard den siste tiden, og Ruter har fått mange klager. Foto: Karl Andreas Kjelstrup (Arkivfoto)

– Busstilbudet mellom Storo og Disen, hvor det siden i fjor høst har vært omfattende anleggsarbeid, har dessverre ikke hatt den standarden vi ønsker den siste tiden. Nå iverksettes tiltak for å bedre situasjonen, melder Ruter og Sporveien mandag.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 04.11.2019 kl 17:51

STORO/GREFSEN: Mandag 4. november melder Ruter at de den siste tiden har mottatt en del klager fra bussreisende på strekningen mellom Storo og Disen, hvor byggherre Sporveien for tiden oppgraderer trikketraseen. Utfordringene går blant annet på at traseen er smal slik at bussene blir stående i kø, samt at veien har mange huller og humper.

– Vi ser at busstilbudet i en periode ikke har hatt den kvaliteten vi ønsker, og det beklager vi. Det gjøres nå en rekke justeringer som skal bedre tilbudet til de reisende, sier Øystein Dahl Johansen, pressevakt for Ruter i en pressemelding.

Én trase og få møteplasser

Sporveien forklarer at anleggsprosjektet er inne i en krevende fase, hvor det blant annet støpes trikkeplate på lengre strekninger, legges skinner over et lengre strekk, bores fundamenter for master og graves kummer og grøfter for vann og avløp. Dette fører til at større arealer brukes til anleggsdriften og dermed bussen over et lengre strekk kun har ett kjørefelt å kjøre i.

– Antallet bussavganger gjør det utfordrende med kun ett kjørefelt. Spesielt krevende blir det når møteplassene er få, og man har lenge manglet møteplasser mellom Storokrysset og Lettvintveien, sier Johansen.

Hyppigere veiskraping

Mye nedbør, kombinert med mange anleggsmaskiner har gitt dårligere veistandard. Dette skal nå bedres ved at veistrekningen skrapes oftere. Prosjektet ser også på hvordan det kan opparbeides flere møteplasser slik at bussavviklingen blir bedre.


Byggherre sporveien mener at en annen utfordring for kollektivtrafikken og anleggsarbeidet er bilister som bryter kjørereglene i området, blant annet ved å benytte Grefsenveien mot Storokrysset.

– Svært ofte vil de møte på busser eller anleggstrafikk, og dette skaper forsinkelser for mange reisende og farlige situasjoner. Slik kjøring påvirker trafikksikkerheten, kollektivavviklingen og fremdriften i anleggsarbeidet. Det er synd at noen bilister bidrar til dette, siden et godt kollektivtilbud er viktig for å hindre unødig biltrafikk på de allerede sterkt pressede veiene i området, sier Sven Øvergaard, som kommunikasjonsansvarlig i Sporveien for prosjektet mellom Storo og Disen.

Med tiltakene som nå iverksettes, som veiskraping og etablering av møteplasser, tror Ruter og Sporveien at situasjonen for de reisende vil bedre seg.

Oppgraderingen av Grefsenveien er del av Trikkeprogrammet og en samlet plan for gateopprustning der Sporveien, Bymiljøetaten, Ruter og Vann- og avløpsetaten samarbeider om gjennomføringen. I Grefsenveien er det strekningen mellom Storo og Disen, samt Grefsenplatået mellom Platåveien og Kjelsåsalleen som er en del av denne opprustningen. Også arbeidene som pågår i den nedre delen av Grefsenveien, fra Storo og ned til Hans Nielsen Hauges gate, samt Sandakerveien til Åsengata, er en del av Trikkeprogrammet. Felles for de store infrastrukturprosjektene er full gateopprustning i tillegg til ny trikkeinfrastruktur og delvis nytt vann- og avløpssystem. Trikkeprogrammet omfatter i tillegg anskaffelse av 87 nye trikker, de første skal testkjøres fra vinteren 2020/21, med alle trikkene levert i 2024.

Nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke. Det er gratis, og du melder deg på her!

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...