Nordre Aker Budstikke

Nordre Aker Budstikke

Behandler omstridt tennishall, Nordberg-trafikk og miljøgate på Tåsen

Slik er tennishallen på Disenjordet illustrert i saksdokumentene til bydelsuvalget. Foto: ILLUSTRASJON TIL SAKSFREMLEGGET

Torsdag støtter trolig bydelspolitikerne bygging av tennishall på Disenjordet. Et prosjekt som har møtt massiv motstand fra naboer.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 11.05.2016 kl 13:00

NYDALEN: 12. mai klokken 19.00 starter møtet i bydelsutvalget i Nordre Aker.

Tennishallen på Disenjordet

På lokalpolitikernes bord ligger blant annet saken om Grefsen Tennisklubbs nye hall på Disenjordet til uttalelse. Planen om å bygge hall over tre av de eksisterende tennisflatene på jordet, som er regulert som offentlig friområde, har skapt diskusjon i flere år.

Fra nabolaget har mange protestert på blant annet privatisering av et offentlig friområde, og at en hall vil påvirke solforholdene på tilliggende boliger. De spør seg også om behovet er slik Grefsen Tennisklubb beskriver. Klubben på sin side har økt fra 250 til 450 medlemmer på få år, de fleste barn og ungdom, og har etter sigende inntaksstopp som følge av for dårlig kapasitet.

Bystyret gikk i fjor, til tross for flere hundre skriftlige naboprotester, inn for å gi dispensasjon til oppføring av hall.

Hallen vil bli utformet som tre sammenhengende haller over hver av de tre spilleflatene, og får utvendige mål på 58x37 meter og gesimshøyde på 8,3 meter. Hallen vil ha vindusfasader mot nord-vest og mot sørøst.

Det er den endelige byggesaken lokalpoltikerne nå skal uttale seg om. Fra bydelens miljø-, plan- og samferdselskomité anbefales BU å gå inn for at det gis byggetillatesle på Disenjordet, «Under forutsetning av at behovet for tennishallen som er beskrevet i søknaden fra Grefsen Tennisklubb er korrekt».

Den kulturelle skolesekken

I slutten av 2015 vedtok bydelsutvalget å avvikle Den kulturelle skolesekken i Bydel Nordre Aker i 2016. Det ble samtidig fattet vedtak om at dersom bydelens økonomiske situasjon ga rom for det, skulle en gjeninnføring vurderes i forbindelse med budsjettrevisjon i juni 2016. Tilbudet hadde over flere år blitt redusert, blant annet som en følge av at Utdanningsetaten kuttet tilskuddet til bydelen på 100.000 kroner i 2015.

En delvis reetablering av et kulturtilbud ble kostnadssatt til 240.000 kroner. Det foreligger nå et forslag om å gjeninnføre kulturtilbudet lokalt, men under et nytt navn. Årsaken til det er at et nedskalert tilbud ikke kan omfatte like mange elever som tidligere. Dermed er det mest gunstig å for eksempel velge ut ett klassetrinn, og opprette et nytt konsept med et nytt navn, istedenfor å gjeninnføre et redusert tilbud av gammel modell, mener bydelen.

Ber om trafikksikring i Nordbergveien

En beboer på Nordberg har overfor politikerne uttrykt bekymring for trafikkforholdene ved Joker-butikken i Carl Kjeldsens vei. Ved butikken er det også en stor innkjøring til Nordberg sykehjem, Nordberg barnehage og Nordberg tennisklubbs baneanlegg. Trafikksituasjonen har lenge vært bekymringsfull, og oppleves nå som kaotisk.

Nordre Aker Budstikke har tidligere omtalt den bekymringsfulle trafikkøkningen i veien.

Miljø-, plan- og samferdselskomiteen anbefaler bydelsutvalget å be Bymiljøetaten om nøye å vurderer trafikksituasjonen og gjennomfører tiltak som kan bidra til økt trafikksikkerhet i krysset, spesielt for gående og syklister.

Miljøgate på Tåsen

Et annet beboerforslag bydelsutvalget skal ta stilling til, er miljøgate på Tåsen, i Rolf Wickstrøms vei/Kaj Munks vei. Tåsenkrysset skal ha hatt sju alvorlige ulykker de siste ti årene, der fotgjenger eller syklist er påkjørt av bil.

Tåsen er utpekt som kollektivknutepunkt i kommuneplanen, som kan tåle høyere utnyttelsesgrad enn i dag, og dermed vil trafikken neppe bli mindre i årene som kommer. Sett sammen med den kommende utbyggingen av Tåsen senter, og at veien er skolevei til Tåsen skole, vil det være «klokt å begynne tidlig med de trafikkmessige utfordringer og få en fungerende løsning på plass før området ellers blir transformert og utbygget» står det i sakspapirene.

Miljø-, plan- og samferdselkomiteen støtter forslaget og anbefaler BU å be Bymiljøetaten om å vurdere forslaget nærmere.

Utvikling av Sandakerveien 113-119

Avantor har fremmet ny reguleringsplan for tomten for formålene bolig, kontor og forretningsformål, samt offentlig tilgjengelig grøntområde. Tomten foreslås bebygget med 50.000 kvadratmeter, og opp mot 17 etasjer. Tomten ligger i dag brakk, og det er foreslått mange bruksformål i løpet av de siste årene.

Det er i første omgang varsel om oppstartsmøte bydelsutvalget uttaler seg om. Miljø-, plan- og samferdselskomiteen har uttalt seg positivt om planene, særlig forslaget om integrering av offentlig park. De ber imidlertid om at byggehøydene avstemmes slik at det ikke blir uønskede skyggevirkninger på planlagte grøntområder og tilliggende eiendommer.

Nordre Aker Budstikke har nylig omtalt planene for Sandakerveien 113-119. Du kan lese mer og se illustrasjonbilder her.

Åpen halvtime

BU-møtet staret klokken 19 (merk nytt tidspunkt!) med åpen halvtime, der bydelens beboere kan ta ordet. Alle sakene som skal behandles, og sakskartet til møtet, kan leses på bydelens nettsider.

LES OGSÅ:

Meld deg på Nordre Aker Budstikkes nyhetsbrev!

Hold deg oppdatert ved å melde deg på vårt gratis nyhetsbrev som kommer rett i innboksen din hver torsdag!
Leser du på mobil? Meld deg på ved å sende e-post!

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...