Beklager lang saksbehandlingstid overfor Thon
Arkitekten har på vegne av Olav Thon Eiendomsselskap sendt inn klage på lang saksbehandlingstid. Plan- og bygningsetaten beklager.
Publisert: 09.12.2020 kl 09:28
STORO: Det er Estate Nyheter som omtaler Plan- og bygningsetatens beklagelse overfor Olav Thon Eiendomsselskap og planene i Vitaminveien.
I 2016 fikk Olav Thon Eiendomsselskap rammetillatelse til å oppføre et bruksareal på opptil 50.000 kvadratmeter i Vitaminveien ved Storo Storsenter. Søknaden omfattet blant annet boliger, hotell, kontor, kino og bevertning. I mai 2018 sendte Hille Melbye Arkitekter søknad om endring av tillatelse for mindre endringer i prosjektet, som blant annet omhandlet uteservering og en pergola over uteservering for den ene restauranten i paviljongen, ifølge Estate Nyheter.

Thon Eiendom har flere ganger purret PBE for lang saksbehandling for tiltak i det som har fått navnet Storo Amfi. Nå beklager etaten. Foto: Karl Andreas Kjelstrup
Klagen
Arkitekt Emil Fjellingsdal i Hille Melbye Arkitekter AS skriver blant annet i klagen om saksbehandlingstiden, til Plan- og bygningsetaten:
«16.05.2018 sendte vi inn søknad om endring av tillatelse for mindre endringer i prosjektet, som bl.a. omhandlet uteservering og en pergola over uteservering for den ene restauranten i paviljongen. 19.03.2019 mottok vi brev fra Plan- og bygningsetaten – Ukomplette endringssøknader – Vitaminveien 11. Brevet hadde en frist for innsending av opplysninger innen 02.05.2019. Noen av punktene i dette brevet var uklare for oss. Vi ønsket også å diskutere grunnlaget for å anbefale omprosjektering av uteserveringen og sykkelparkering. Vi ba derfor om et møte med saksbehandler og enhetsleder for å gå igjennom brevet og diskutere grunnlaget for anbefalingen om omprosjektering. Møtet ble avholdt 10.04.2019. I møtet ble vi enige om at PBE skulle ta en intern runde på bl.a. beregning av antall sykkelparkeringsplasser (sambruk), uteservering og om det er nødvendig med en ny søknad på Nydalen Allé. Etter tilbakemelding fra PBE skulle vi komplettere søknaden.»
Videre skriver arkitekten at etter flere purringer, fikk de en tilbakemelding via telefon om at uteservering kunne tillates, men at pergola over uteservering ved paviljongen ikke ville bli godkjent, og at det måtte søkes dispensasjon for sykkelparkering på terreng. Ny søknad om Nydalen Allé var ikke nødvendig da denne skulle reguleres av kommunen og bli kommunal vei. Søknad om dispensasjon fra reguleringsbestemmelsene vedrørende sykkelparkering på terreng, samt de tilleggsopplysninger som kommunen tidligere hadde etterspurt ble innsendt 23.09.2019.
«Det er nå over 2 år siden søknaden om endring av tillatelse ble innsendt (16.05.2018), og over et år siden dispensasjonssøknad og tilleggsopplysninger ble innsendt 23.09.2019). Vi har purret saken utallige ganger og blitt lovet svar like mange ganger, uten at noe har skjedd. Leietaker for en av restaurantlokalene har også purret saken og blitt lovet svar av saksbehandler innen en viss tid, uten at svar har kommet.» skriver arkitekten videre, og at dette undergraver tilliten til Plan- og bygningsetaten.
Saksgangen kan du følge i Plan- og bygningsetatens saksinnsyn.
PBE beklager
Plan- og bygningsetaten har ingen god forklaring på hvorfor denne saken ennå ikke er behandlet, skriver Estate Nyheter.
– Vi må bare beklage at saken har blitt liggende hos oss, og det skulle selvsagt ikke ha skjedd. Vi forstår at ansvarlig søker er oppgitt, sier Rolf Rolid, seniorrådgiver og fagansvarlig i PBE til nettstedet.
Nyhetsbrev:
Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke. Det er gratis, og du melder deg på her!