Nordre Aker Budstikke

Nordre Aker Budstikke

- Bekymret for de ansatte

Trussel om konkurranseutsetting preger barnehagenes hverdag

MANGE MØTTE: Cirka 400 personer møtte til fakkeldemonstrasjon. Foto: Vidar Bakken

Grindbakken barnehage er en av flere barnehager hvor hverdagen er preget av vedtak om konkurranseutsetting.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

VESTRE AKER: Grindbakken barnehage er en av de kommunale barnehagene som ligger i toppsjiktet på brukerundersøkelsene med hensyn til tilfredshet blant foreldrene. Likevel skal den som seks andre gode barnehager konkurranseutsettes.

Se video: Demonstrerer mot konkurranseutsetting

Bekymret for ansatte

- Naturligvis reagerer vi på det, men først og fremst er vi bekymret for konsekvensene for de ansatte. De aller fleste av de ansatte søker seg nå bort. Det er snakk om pedagogiske ledere som gjennom 30-40 år har bygget opp et flott pedagogisk miljø. Nå vil vi miste disse. Ikke rart når de vet at de mister pensjonsrettigheter og usikkerhet knyttet til ansettelsesforhold, sier Morten Ramberg som er talsmann for foreldrene.

DittOslo møtte Ramberg under fakkeldemonstrasjonen.

Les også: Venstres Terje Bjøro stemmer mot konkurranseutsetting

Skjermer barna

- Det som har skjedd preger hverdagen for ansatte og foreldre. Vi snakker jo om dette hver dag. Vi prøver naturligvis å skjerme barna, men de merker nok at stemningen i barnehagen er annerledes, sier Ramberg, som ikke kan forstå hvordan prosessen rundt konkurranseutsettingen har foregått.

Les også: Vil ikke være prøvekanin

Bryter forutsetninger

- I tillegg til alt som rammer de syv barnehagene, så skal Grindbakken barnehage rehabiliteres og barnehagen må i denne tiden flyttes et annet sted. Til tross for at det var en forutsetning at barnehager som skulle gjennomgå større rehabilitering ikke skulle være med i anbudsdokumentet, så har Grindbakken barnehage blitt en del av det. Det reagerer vi på, sier Ramberg, som i likhet med mer enn 400 andre ventet på at byråd Anniken Hauglie skulle møte demonstrantene som avtalt for å motta underskriftslister.

Les også: Barnehageforbund "jukser" med brukerundersøkelse

Noen nevnte ordet skandale da barn og voksne avsluttet demonstrasjonen uten at byråden dukket opp. Hauglie kom riktignok forsinket etter at demonstrasjonen var over.

Les også:

Nå lytter byråd Hauglie til barnehageforeldrene

"Hei Fabian Stang, jeg er så frustert"

- Kommunen har ignorert oss

- De minste blir straffet fordi fagutdannet personale er dyrt

- Ikke selg barnehagen!

Fortvilelse på Lucia-festen i Rønningen barnehage

- Uakseptabelt sjansespill med våre barns ve og vel

Urolig over at barnebydel blir forsøkskanin

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...