Nordre Aker Budstikke

Bekymret for skolevei-strekket

Kjelsåsveien tidlig fredag, og stille før skolestart. Her er det ene av de midlertidige gangfeltene er satt opp. Foto: NORDRE AKER BUDSTIKKE

Mener det er få bilister, bussjåfører og andre som tar hensyn, og stopper for myke trafikanter som skal krysse veien.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 24.01.2020 kl 15:15

KJELSÅS: Leser er veldig bekymret for myke trafikanter blant annet på vei til og fra skole, på strekningen Kjelsåsveien fra jernbanebrua og opp til Coop-butikken, i Kjelsåsveien. Det skal bygges boliger på den gamle bensintomta på strekningen, og det er også satt opp midlertidig gangfeltskilt to steder, ved Sømveien og Daniel Walstads vei, før og etter fortausstrekningen som er gjerdet inn til byggeprosjektet, med blinkende lys.

– Men det er nesten ingen som tar hensyn til denne overgangen, av bilister, bussjåfører eller andre. Jeg ser også bilister med barneseter i bilen, som ikke tar hensyn til gangfeltet, etter leserens erfaring.

Entreprenøren

Nordre Aker Budstikke har også vært i kontakt med utbygger for den gamle bensinstasjontomta, som videresender svar fra entreprenør på området:

– Vi har søkt Bymiljøetaten om stenging av fortau slik at vi får ledet fotgjengere og myke trafikanter over på motsatt side av Kjelsåsveien, bort fra byggeplassen. Noe vi har vurdert som et tiltak i forbindelse med HMS på prosjektet.For å gjøre bilistene ytterlig oppmerksomme på midlertidige gangfelt har vi, som et ekstra tiltak, montert «gule varselblink» på skiltstolpene. Utover dette er det ikke vurdert ytterligere behov for tiltak, skriver entreprenøren.

OPPDATERT: Nordre Aker Budstikke har vært i kontakt med Bymiljøetaten i saken, som svarer følgende fredag ettermiddag:


– Det er avtalt med entreprenør at det blir hvite gangfeltstriper på begge steder, utføres så fort som mulig når været tillater det.

Til høyre byggeplass for nye boliger på den gamle bensinstasjonstomta i Kjelsåsveien, og det andre gangfeltet som er satt opp, i forbindelse med at fortauet er innlemmet i byggeplassen. Foto: NORDRE AKER BUDSTIKKE

Endringer

Men på sikt så er det muligens endringer på gang, i forhold til trafikksikkerhet på strekningen. I forbindelse med at Bymiljøetaten i fjor høst ba om innspill på strakstiltak langs skoleveien, for hele Oslo, så spilte Kjelsås FAU - Foreldrenes Arbeidsutvalg - inn flere tiltak, sammen med andre.

Bydelspolitikerne gikk gjennom alle innspill, og nå er de foreslåtte strakstiltakene sendt videre til Bymiljøetaten, noe også Nordre Aker Budstikke har omtalt i sak på nyåret, og som du kan lese her.

For skolevei i tilknytning til Kjelsås skole, er følgende forslag til tiltak sendt videre til Bymiljøetaten:

  • Alle mulige tiltak for bedring av krysset Grefsenveien/Kjelsåsveien v/Coop Prix
  • Fartsdempende tiltak i Kjelsåsveien (Grefsenveien til Kjelsås stasjon)
  • Avkjøringen til Teknisk museum oppleves som uoversiktlig og farlig
  • Myrerskogveien øverst ved Lachmanns vei mangler fortau og er uoversiktlig

Behandlingen

Det kom innspill og forslag fra FAU-er og beboere i bydelen. Bydelen plukket så ut de innspillene som best kunne karakteriseres som strakstiltak, uten at listen av den grunn gir et komplett bilde av utfordringene. Da bydelsutvalget vedtok tiltakslisten, understreket de at flere mer omfattende tiltak som ikke står på listen bør implementeres på et senere tidspunkt. De tiltakene som direkte berører skoleveiene prioriteres gjennomført først, står det også i den tidligere saken.

Nyhetsbrev fra Sagene Avis

Få nyheter fra Sagene Avis rett i innboksen! Det er gratis, og du melder deg på her!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...