Nordre Aker Budstikke

Nordre Aker Budstikke

Ber Fylkesmannen om hjelp

Første støyklagen ble sendt inn i 1998.

Foto: Foto: Kristin Tufte Haga

- Nok er nok! sier naboer til Rønningen Folkehøgskole. Naboer ber Fylkesmannen om hjelp, første støyklage sendt inn i 1998.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 18.09.2013 kl 11:23

KJELSÅS: Som dittOslo.no tidligere har skrevet om, planlegger Rønningen Folkehøgskole å bygge ut. I tillegg til å selge unna tomt til boligbebyggelse.

Naboer i nord og sør frykter blant annet ekspropriering og økt trafikk. Flere naboer i sør har også gjennom flere år klaget på støy fra skolen. Nå er støyproblematikken klaget inn for Fylkesmannen.

- Nok er nok!

- Nok er nok! Helt siden 1998 har naboer klaget på støy fra skolen, være seg fra vifter, fra musikkrommet, eller fra avfallskomprimator. For eksempel kan vi ikke ha soveromsvinduet åpent om natten, på grunn av støy. Å sove med ørepropper, med små barn i huset, synes vi ikke er trygt, sier nabo Espen Bjerk, en av skolens nærmeste naboer i Myrerskogveien.

LES OGSÅ: - Vi har nok barnehager i dette området!

«... forverres dramatisk ...»

«Vi henvender oss nå til Fylkesmannen da Rønningen Folkehøgskole velger å overse/ikke evner å forholde seg til pålegg fra Bydelsoverlegen... All den tid skolen ikke er i stand til å håndtere støyproblematikk tilknyttet dagens bygningsmasse, anser vi naboer at situasjonen vil forverres dramatisk i det skolen besitter en bygningsmasse på med enn det doble volum av dagens situasjon...», står det blant annet i klagen familien Bjerk sendte Fylkesmannen i går, mandag.

Bjerk og flere av naboene i sør, var også til stede under bystyrepolitikernes befaring forrige onsdag. Naboene i sør frykter også økt trafikk, særlig hvis politikerne frafaller adkomst til boligbebyggelsen, fra nord.

LES OGSÅ: Romfolket på Sognsvann: - Så lenge det er lov å komme til Norge så vil vi gjøre det

Skolevei til Kjelsås

- Som naboene i nord, mener vi også at Rønningen Folkehøgskole har mulighet for å anlegge en konfliktfri, trafikksikker adkomst over egen grunn mot skolen og den planlagte boligbebyggelsen, i ubebygd skrent mot øst.

- En eventuell alternativ adkomst via Myrerskogveien, til både nye planlagte boliger og skolen, vil kreve ekspropriasjon. Og vil også eventuelt bli på bekostning av en trygg skolevei for mange av barna på Kjelsås skole, mener Bjerk på vegne av sør-beboerne.

Jobber med saken

Rektor ved Rønningen Folkehøgskole, Svein Harsten, har blitt gjort oppmerksom på klagen til Fylkesmannen. Ifølge Harsten, så jobber skolen med saken.

- Det er to vifteanlegg og «gamle gjengangere» - ganske riktig. Men mot Fallanveien er det målt under støygrensen, hevder rektoren i en e-post til dittOslo.

 - Mot Myrerskogveien er det arbeid på gang. Dette har blitt litt forsinket fra leverandør, men ny støyisolasjon er på gang, skriver Harsten videre i mailen, og viser til at veiproblematikken forøvrig er godt nok belyst i dokumentene fra Plan- og bygningsetaten.

LES OGSÅ: 200 Sogn-elever til Morellbakken ungdomsskole

Behandles onsdag

I morgen, onsdag (18. september), skal byutviklingskomiteen behandle utbyggingssaken, før den eventuelt sendes videre til endelig behandling i Oslo bystyre.

DittOslo.no følger saken.

 

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...