Nordre Aker Budstikke

Ber om penger til Disenjordet

Ingeborg Briseid Kraft (V) vil jobbe for at det skjer mer på Disenjordet, og Venstre legger inn forslag om ekstrapenger til revidert budsjett for Oslo. Foto: KRISTIN TUFTE HAGA

Deler av området skal brukes som riggplass, i forbindelse med oppgradering av Grefsenveien. Men Disenjordet er stort.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 11.06.2018 kl 07:38

DISEN: Det er Bydel Nordre Aker som forvalter og drifter Disenjordet, eller fra gammelt av: Gransjordet, som ligger ved Disen trikkeholdeplass, mellom Grefsenveien og Kjelsåsveien.

Bydelen har i utgangspunktet bare forvaltningsansvar for mindre parker. Gransjordet, med sine 38 mål, er derfor et langt større område enn det bydelen vanligvis forvalter.

Bydelsutvalget vedtok i sitt møte i mai å avklare forvaltningsansvaret med Bymiljøetaten, med sikte på at Bymiljøetaten overtar ansvaret for vedlikehold og utvikling av Gransjordet.

Grefsenveien-prosjektet

Bakgrunnen for vedtaket er at Sporveien skal bruke jordet til riggområde i forbindelse med den store Grefsenveien-oppgraderingen, som starter senere i år. Trikkeinfrastrukturen mellom Storo og Disen skal skiftes, i tillegg skal hovedvannledningen, som ligger under veien, skiftes ut.

Det er området avgrenset av Grefsenveien, nedre tennisbaner og gangveiene som krysser Gransjordet, fra Grefsenveien til Kjelsåsveien, pluss noe av området mellom nedre gangvei og BMX-banen, som ønskes som riggområde under anleggsperioden.


Bydelsutvalget vedtok også i møtet 3. mai blant annet følgende:

«Bydelsutvalget ber om at avtalen som bydelen skal inngå med Sporveien om bruk av deler av Gransjordet som riggområdet for arbeidet i Grefsenveien sikrer at det gir en merverdi for lokalmiljøet ved tilbakeføring når prosjektet er avsluttet.

Videre ber BU om at bydelen i dialog med BYM avklarer forvaltningsansvaret for Gransjordet, med sikte på at BYM overtar ansvar for vedlikehold og utvikling av området. Det vil også innebære at videre arbeid med planlegging og finansiering av «bydelspark» på Gransjordet overtas av BYM, i tett dialog med bydelen og lokale aktører.»

HER KAN DU LESE HELE TIDLIGERE SAK I NORDRE AKER BUDSTIKKE

200.000

Men enn så lenge, så er det altså fortsatt bydelen som forvalter og drifter parken - eller grøntområdet.


Revidert budsjett for Oslo kommune skal behandles før ferien, og Venstre sentralt vil nå legge inn bevilgning på 200 000 til Disenjordet, i utgangspunktet slik at bydelen kan gjøre en oppgradering av friområdet mens arbeidene med Grefsenveien og trikken pågår.

– Deler av området planlegges brukt som riggplass for prosjektet i Grefsenveien. Med Venstres forslag vil bydelen kunne oppgradere den delen av Disenjordet som ikke brukes som riggplass for å øke kvaliteten på det gjenværende område i riggperioden. Etterpå kan de bruke resten av pengene på en oppgradering av hele området. Vi mener Sporveien må betale leie for lån av friområde som riggplass og at den leien bør gå til å dekke kostnadene ved en større oppgradering av parken, ifølge Hallstein Bjercke (V) i pressemelding til Nordre Aker Budstikke.

Videre:

– Det er viktig å gi noe tilbake når man låner en park eller et grøntområde for å gjøre arbeid med trikkeskinnene. Disenjordet er et flott område, og beboerne i området er heldige som har et aktivt vel med gode innspill til hvordan området kan bli.

Nordre Aker Budstikke møter Hallstein Bjerckes partikollega i Bydel Nordre Aker, Ingeborg Briseid Kraft, på Disenjordet fredag. Briseid Kraft tok initiativet overfor Venstres bystyregruppe, vedrørende økonomisk støtte til jordet. Hun har notert seg innspillene til vellet, også om å samkjøre Sporveiens tilrettelegging av riggplass med vellets ønske om noe planering av jordet, der det er mest humpete - se fra tidligere sak lenger ned.


– Først får vi se om vi får flertall for forslaget til Venstre sentralt, så kan det jo eventuelt diskuteres om noen av disse pengene kan brukes for å fremme en koordinering med Sporveien, slik vellet ønsker, sier Briseid Kraft.

– Det er uansett på tide at noe blir gjort på dette store området, utenom tennisbaner er det jo ikke mye som legger opp til andre aktiviteter her, legger hun til.

Vellet

Grefsen og Disen vel har nemlig jobbet med en plan for hvordan Disenjordet kan oppgraderes. De har også i fjor avholdt et folkemøte med ideinnspill for jordet. Det er i planene også foreslått noe planering av jordet, og vellet ønsker at dette kan gjøres i samarbeid med at Sporveien oppretter riggplass på deler av jordet.

Ifølge vellet, som har vært i kontakt med Sporveien om dette, trenger sistnevnte en skisse for å få koordinert dette arbeidet, med sikte på merbruk av jordet etter at Grefsenveien-arbeidene er ferdig.

VELLET INVITERTE OGSÅ NÆRMILJØET TIL IDEDUGNAD, OM HVA JORDET KAN BRUKES TIL


Men det haster med en kordinering, det er ikke lenge til Sporveien er igang med oppgradering av Grefsenveien, fra Storokrysset til Disen. Så uansett gjenstår å se om en eventuell ekstrabevilgning i revidert budsjett kommer i tide, og eventuelt kan bidra til å oppfylle vellest ønske om penger til den nevnte skissen.

Bydelsadministrasjonen mener det er for tidlig

I tillegg uttalte også bydelsadministrasjonen tidligere denne uken, at den mener det er for tidlig å vite noe om hvilke endringer som bør og skal gjøre i forhold til "nye" Disenjordet.

– Vellet har presentert noen ideskisser for jordet som visualiserer mulighetene og er et godt utgangspunkt for videre arbeid. Det er imidlertid ikke nødvendigvis skissene samsvarer en fremtidig plan. Et så stort område må vi, som også sagt i tidligere saker om Disenjordet/Gransjordet, involvere flere i utformingen av. Mange andre grupper inkludert lokale barnehager, ungdomsråd, eldreråd, tennisklubb og andre potensielle brukergrupper, må involveres og komme med sine ideer og synspunkter, sa blant annet Bent Gether-Rønning i den tidligere saken i lokalavisa - her kan du lese hele saken.

LES OGSÅ:

Nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke. Det er gratis, og du melder deg på her!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...