Nordre Aker Budstikke

Bergenserne løp fra Nydalen-studentene – igjen

Startskuddet gikk torsdag kl. 9, fra hovedinngangen til BI i Nydalen. Første etappe ble løpt av Andrea Furuseth fra BI (i blått) og Victoria Julsvoll fra NHH. Foto: KARL ANDREAS KJELSTRUP

Lørdag 14. april løp studentene fra BI i Nydalen og NHH i Bergen over målstreken på Torgallmenningen. For 17. gang var bergenserne raskest.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

NYDALEN/BERGEN: Startskuddet gikk i år fra BI i Nydalen, torsdag 12. april klokken 9.

Første etappe startet ved hovedinngangen i Nydalsveien, og ble løpt av Victoria Julsvoll (NHH) og Andrea Furuseth (BI). Den 2,7 kilometer lange førsteetappen ble vunnet av Furseth med knappe 5 sekunder.

En god start for Nydalen-studentene, som i løpet av de første etappene holdt NHH noen minutter bak seg, og ledet i 22 av de første 25 etappene. Men så langet bergenserne ut, og fra om med etappe 26 lå de i tet.

Før løpet var det ord-battle mellom BI (t.v.) og NHH inne i BI-bygget. Foto: KARL ANDREAS KJELSTRUP

Da stafettkomitestyrene løp sjarmøretappen over målstreken i Bergen sentrum lørdag ettermiddag, lå BI 37 minutter bak NHH.


Stafetten mellom Handelshøgskolen i Bergen og BI i Oslo, som i dag er kjent som Bergensbaneløpet, ble første gang arrangert i 1973. NHH hadde vunnet 36 av de siste 45 Bergensbaneløpene, før de kunne notere seg nok en seier lørdag. BI på sin side har bare ni seire. NHHs seiersrekke er ubrutt siden 2002.

Stafetten løpes over tre dager, med stopp underveis. Den har vanligvis rundt 110 etapper på mellom ca. 2 og 6 kilometer. I år ble det løpt 105 etapper. Den avsluttes med en bankett.

Se etappeoppdateringene fra løpet på Bergensbaneløpets nettsider.

LES OGSÅ:

BI puster NHH i nakken: – Nå frykter de oss


BI nær ved å bryte 14 år gammel «Bergen-forbannelse»

Nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke. Det er gratis, og du melder deg på her!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...