Nordre Aker Budstikke

Tirsdag møtes Røa og VIF i Toppserien:

Bestevenninner og rivaler i slaget om Oslo

Til daglig bor de sammen. Tirsdag er Daniela Schwarz (29) og Kirvil Schau Odden (22) motstandere når VIF og Røa skal gjøre opp om hvem som er best i Oslo, Foto: KRISTIN TUFTE HAGA

De er gode venninner, bor sammen, og er fotballspillere.Tirsdag skal de være med å slåss i slaget om Oslo, men på hver sin side av banen.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 14.04.2015 kl 08:09

OSLO: Kirvil Schau Odden (22) og Daniela Schwarz (29) er begge fotballspillere i Toppserien i Norge.

Jentene ble gode venninner, etter at de ble kjent med hverandre i Kolbotn Fotball, for rundt tre år siden. Etter hvert skiftet begge to klubb, keeper Kirvil gikk til Røa Dynamite Girls og forsvarsspiller Daniela til Vålerenga.

To lag fra Oslo

Det er to damelag fra hovedstaden som spiller i Toppserien: Røa Dynamite Girls og Vålerenga. Vest mot øst i byen.

Les her mer om denne ukas kamper i damefotballen og toppserien.

Og selv om alle kamper sikkert er like viktige å vinne, så er jentene med på at det er mer enn litt ekstra spesielt når de to Oslo-klubbene skal avgjøre hvem som er best i by'n.


Sist lagene møttes, var i en treningskamp i Vallhall i vinter. Da var Røa hakket vassere enn hjemmelaget, og vant kampen.

Det har ihvertfall ikke VIF-supporterne glemt.

«Trekker du en linje fra Kringsjå til Stabæk ligger Røa midt på linja, som edderkoppen i nettet eller sentral i sossenes akse om du vil. Tirsdag møter Røa opp på Valle 19:00 for å få pryl av Vålerenga» står det blant annet på Vålerenga-nettsedet vpn.no.

«Forberedes godt»

Det blir nok høy temperatur når de to lagene møtes til oppgkør i Vallhall tirsdag klokka 19.00.

Fotballjentene lover at det forberedes godt i rekkene til det kommende hovedstadsoppgjøret. Men hvordan det forberedes til møtet mellom øst og vest, nei det prater selv ikke gode venninner sammen om.


– He, he. Noen lag er det jo ekstra gøy å vinne over, ifølge Kirvil og Daniela i sofaen hjemme i leiligheten de deler på Carl Berner.

– Røa er jo et lag som vi skal og må slå, understreker Daniela.

– Men vi vinner! sier Kirvil.

To gode venninner. Likevel innrømmer de at på banen er det ikke noen «kjære venninne».

– Nei, på tirsdag blir det garantert fotballkrig. Man bryr seg ikke om hvem det er man går i klinsj med på banen, venninner eller ikke.


– Man rekker heller ikke alltid å se hvem man eventuelt smeller i, legger Daniela til.

LES OGSÅ: «Må de spille toppløse for at kvinnfotballen skal få oppmerksomhet i mediene?»

Annerledes liv

Det er et spesielt liv å være toppseriespiller. Kirvil og Daniela studerer og jobber, men ellers går det i fotball 24/7. Trening hver dag, kanskje også to ganger om dagen, og kamper.

Er det noe bra fotball på TV, så går ikke jentene av banen for å bruke noen timer på å se på andre spille fotball heller.

– Fotballen styrer livet mitt, det andre er på sidelinja. Det er jo dette jeg vil. Målet mitt er å bli Norges beste målvakt, ifølge Kirvil, som er keeper på Røa sammen med Silje Vesterbekkmo.


– Hadde jeg blitt fristet med et utenlandsopphold, så hadde jeg nok svart et klart ja!

Daniela, noen år eldre og allerede «i utlandet», er mer i retning av at det kanskje ikke blir så veldig mange årene til med fotball.

– Jeg blir jo snart 30, så om et års tid reiser jeg vel tilbake til Sveits. Så får vi se hva det blir til der. Men kan jo være greit å begynne å tenke på å kanskje gjøre noe annet etter hvert også, sier Daniela.

Hun er også er en del av den sveitsiske landslagstroppen og har vært med å vinne den sveitsiske fotballcupen to ganger.

LES OGSÅ: Lyn-trener Tresor Egholm: «For toppen vil det alltid virke ulogisk å satse på at de nest beste skal bli best»

Daniela og Krivil gleder seg til oppgjøret på tirsdag. Foto: KRISTIN TUFTE HAGA

– Et eventyr

– Men det har vært en utrolig fin reise så langt. Å kunne satse så mye på fotballen, og leve med og av fotballen, gir så utrolig mye tilbake. Nesten som et eventyr, man får jo muligheten til å oppleve og erfare så veldig mye, sier Daniela, som i tillegg har lært seg veldig godt norsk.

De trives godt sammen i leiligheten, de to venninnene. Det er mye fotball, men også mye latter og moro. Men akkurat nå er det mest alvor.

Mye prestisje

– Vi håper på at flest mulig kommer og ser på oss. Dette blir kult, og sikkert en bra kamp. Det er mye prestisje i disse oppgjørene, og vi er sikre på at alle på begge lagene kommer til å gi alt de har for å vinne, sier jentene.

– Og få med at vi bare gleder oss til tirsdag, ikke noe «grugleding» her!

– Hva blir resultatet i tirsdagens kamp?

– 2-0 til Vålerenga! sier Daniela.

– 2-0 til Røa! sier Krivil.

Kapteinene på Vålerenga og Røa, Tina Wulf og Gunhild Kvaalen Herregården, møttes fredag til duell i Vallhall. Filmen kan du se her!

Tidligere oppgjør

I 2014-sesongen endte de to byrivalene på 6. og 7. plass på tabellen; Røa med 32 og Vålerenga med 30 poeng.

Før tirsdagens oppgjør har de to lagene spilt én kamp hver i Toppeserien. Røa har 3 poeng etter seier mot Amazon Grimstad, mens Vålerenga fortsatt står uten poeng etter tap mot Klepp.

De siste to årenes lokaloppgjør mellom hovedstadens damelag i toppserien har endt slik:

2013:
1-1 Røa-Vålerenga
1-1 Vålerenga-Røa

2014:
5-0 Røa-Vålerenga
1-0 Vålerenga-Røa

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...