Nordre Aker Budstikke

Nordre Aker Budstikke

Bevæpet mann på Blindern, innbrudd og bilbrann

Politiet pårep en bevæpnet mann som dukket opp inne på Det teologiske fakultet på Blindern søndag. Også en innbruddstyv på Grefsen ble plukket opp av politiet etter å ha knust en rute natt til sønndag. Foto: ILLUSTRASJONSFOTO

Bævæpnet mann på teologisk fakultet, innbrudd i villa på Grefsen og bilbrann på Ullevål.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 27.04.2015 kl 14:46

NORDRE AKER: – Det har vært mye høy musikk og slåssing. Slåssing mellom russ på samme buss og mellom russ på forskjellige busser. Det er mye alkohol inne i bildet, sa Linn Rosenlund, som er leder for etterforskning på Majorstuen politistasjon, til Nordre Aker Budstikke tidligere på mandag.

Men det er ikke bare russebråk politiet har rykket ut til i helgen.

Tatt med skytevåpen på Blindern t-banestasjon

Søndag ettermiddag kom det meldinger om en mann, bevæpnet med kniv inne i Det teologisk fakultet på Universitetet i Oslo i Bindernveien.

«Vi søker etter en uvedkommen mann som ble overrasket inne i et bygg på Blindern, og deretter viste frem en kniv» skrev politiet på Twitter i 16-tiden søndag.

Politiet søkte etter mannen i bygget og i nærliggende områder, før han ble pågrepet på Blindern T-banestasjon.

«Vi har kontroll på mannen, etter at han også hadde vist frem en pistollignende gjenstand på Blindern T-bane» meldte Operasjonssentralen en times tid senere.

LES OGSÅ: Sikkerheten skjerpes: Brøt opp ståldør til Oslos drikkevannshus

Forsøk på grovt tyveri

Natt til søndag ble politiet varslet om et innbruddsforsøk i Morells vei på Grefsen.

– Det var et forsøk på grovt tyveri. Gjerningsmannen knuste et vindu i en villa. Beboerne var hjemme og meldte fra til politiet, som pågrep en mann i det han forsøkte å rømme fra stedet, sier politioverbetjent Linn Rosenlund.

Mannen kom seg ikke inn i huset før politiet fikk tak i ham, og han fikk dermed ikke med seg noe.

LES OGSÅ: Mariann var hjemme da tyvene slo til

Bilbrann på Ullevål

Like før klokken 23 søndag kveld kom det melding om at en bil stod i brann ved Ullevaal stadion. Det viste seg å være en Golf som hadde tatt fyr utenfor Kiwi i Sognsveien, får Nordre Aker Budstikke opplyst.

Alle nødetatene rykket ut til stedet, men ingen skal ha blitt skadet i hendelsen.

«Årsaken var trolig varmgang i hjullager, som antente et av dekkene. Mindre skader på bilen» skrev politiet på Twitter. Det skal dermed ikke være mistanke om noe kriminelt.

LES OGSÅ:

«Nye» Nordre Aker Budstikke

I 2015 er Nordre Aker Budstikke relansert som ny, ren nettavis på nab.no.

Hold deg oppdatert ved å melde deg på vårt nye, gratis nyhetsbrev!
Leser du på mobil? Meld deg på ved å sende e-post!

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...