Nordre Aker Budstikke

BI nær ved å bryte 14 år gammel «Bergen-forbannelse»

JEVNT: BI-løper Njord Wiker (i blått) og NHH-løper Harald Berge. BI halverte avstanden til NHH i årets Bergensbaneløp. På det 15. forsøket, til neste år, har BI tro på å ta seieren hjem igjen. Foto: SBIO MEDIA

BI halverte forspranget til NHH under Bergensbaneløpet i helgen. Studentene fra Nydalen har stor tro på at 2016 blir året uflaksen snur.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 13.04.2015 kl 20:43

NYDALEN: Torsdag gikk startskuddet for det 43. Bergensbaneløpet, studentarrangementet mellom Handelshøyskolen BI i Oslo og Handelshøyskolen i Bergen (NHH).

Halverte avstanden

Gjennom 110 etapper, på mellom 1,5 og 6 kilometer, har deltakere fra de to skolene løpt fra regnværshovedstaden på Vestlandet, over fjellet, og fram til målgang i Oslo og Frognerparken lørdag.

Da skilte det 40 minutter mellom lagene fra de to handelshøyskolene.

– Med det har BI halvert NHHs forsprang fra i fjor, sier kommunikasjonsansvarlig for Bergensbaneløpet på BI, Peder Bjerke.

– Vi har tatt innpå de siste årene, men avstanden har fram til i år vært cirka én time og femten minutter, sier han.


TIPS NORDRE AKER BUDSTIKKE!

Satser på seier i 2016

Med fortsatt progresjon er målet endelig å stå øverst på pallen igjen neste år. Ifølge Bjerke har NHH 14 strake seiere på BI.

– Det tror vi absolutt er innen rekkevidde, og ser veldig positivt på mulighetene for å vinne neste år. I år fikk vi 10-15 frafall de siste dagene før løpet, flere gode løpere som kunne ha tatt inn flere minutter, sier han.

LES OGSÅ: Kampen om Oslo: Til daglig er de bestevenninner, tirsdag er samboerne «bitre fiender»

Sindre Buraas imponerte

Og målet for BI-delegasjonen neste år er å hanke inn flere «supermosjonister» til laget. I år stilte for eksempel Sindre Buraas – friidrettsutøver, skiløper og motbakkeløper med norges- og verdensmestertitler i bagasjen.


– Flere fikk vel nesten sjokk da de så ham legge ut på etappen sin. Han holdt et latterlig høyt tempo. Han sa også at han var meget fornøyd med løpet, sier Bjerke.

Totalt 300 personer har vært involvert i Bergensbaneløpet i år, med løpere, funksjonærer og supportere.

Neste mål for løperne fra BI er Holmenkollstafetten 9. mai, der de nok en gang skal måle krefter mot NHH. Så snart et nytt styre for Bergensbaneløpet er på plass starter rekrutteringen til neste års stafett over fjellet, der troen på BI-seier er større enn noen gang.

LES OGSÅ: UiO-studenter er norgesmestere i rumpeldunk!

Følg Nordre Aker Budstikke på Facebook!


LES OGSÅ:

«Nye» Nordre Aker Budstikke

I 2015 er Nordre Aker Budstikke relansert som ny, ren nettavis på nab.no.

Hold deg oppdatert ved å melde deg på vårt nye, gratis nyhetsbrev!
Leser du på mobil? Meld deg på ved å sende e-post!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...