Nordre Aker Budstikke

BI viser fleksibilitet flere kan lære av, sier Solberg

Statsminister Erna SOlberg og BI-rektor Inge Jan Henjesand. Foto: KARL ANDREAS KJELSTRUP

– BI er en fleksibel organisasjon som har lettere for å snu seg rundt enn mange offentlige institusjoner, sa Erna Solberg da hun var på maratonbesøk i Nydalen fredag.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 06.05.2017 kl 07:53

NYDALEN: Både lederutdanning innen helsesektoren, og «China Day» – samarbeidet med Kina – sto på programmet da statsminister Erna Solberg ankom BI sammen med helseminister Bent Høie (H) fredag.

Statsministeren og rektor. Foto: HANDELSHØYSKOLEN BI

Først bar det inn på skolebenken der de to fikk høre om Nasjonal lederutdanning for primærhelsetjenesten, en masterutdannelse i helse, fra studentene Hilde Blom og Marianne Forsell Ruud, som er avdelingsledere i hjemmesykepleien i Rygge kommune, og Linda Høie Tjetland, avdelingsleder i hjemmetjenesten i Sola kommune.

«Programmet har fokus på utvikling av handlingskompetanse hos ledere innen helse og omsorg i kommuner og fylker, og på utnytting av det brede handlingsrommet for forbedringer som står til rådighet innenfor rammebetingelser gitt av politikk og forvaltning» skriver BI selv om programmet.

– Vi er veldig glade for å ha statsminister Erna Solberg og helseminister Bent Høie på besøk i dag. Jeg er veldig glad for at et møte mellom faglige ledere og politiske ledere kan skje her ved BI, sa rektor Inge-Jan Henjesand.


Og at skolen er stolt av samarbeidet med myndighetene om lederutdanning for primærhelsetjenesten. Målet er å heve det faglige nivået i en sektor der kravene til lederkompetanse, produktivitet og innovasjon stadig skjerpes.

Statsministeren og helseministeren med studentene i Nasjonal lederutdanning for primærhelsetjenesten. Foto: HANDELSHØYSKOLEN BI

Høy kvalitet på BI

Erna Solberg har besøkt BI i Nydalen ved en reke anledninger de siste årene. Til Nordre Aker Budstikke skryter hun av utdanningsinstitusjonen.

– Det som er fint med BI er at de har høy kompetanse og er fleksible og gode på å snu seg rundt og bruke sin lederskapsprofil på andre områder, og fra andre deler av arbeidslivet, inn mot offentlig sektor.

Solberg minner om at BI har vunnet oppdraget om å tilby denne utdannelsen, fra Helsedepartementet.


– Det viser jo at BI er en organisasjon som har lettere for å snu seg rundt enn det andre offentlige organisasjoner kanskje har. De er raskere og mer omstillingsdyktige, og må være mer markedssøkende. Men først og fremst holder det de gjør, forskning og undervisning, høy kvalitet, sier Solberg.

Eldre var eldre før

– Vi blir alle eldre, man kan si at eldre folk var eldre før. Det finnes ingen øvre aldersgrense for å lære noe nytt, sa rektor i sin tale til gjestene.

– Som 54-åring har jeg begynt å lure på hva som venter meg. Jeg har altså begynt å få personlig interesse av politikk og tilbud til eldre. Jeg ser frem til å høre hvordan dere som fagfolk og ledere, og dere som politikere, har tenkt å løse dette på mine vegne!

Norge og Kina

Solberg sammen med delegasjon fra Kina. Foto: KARL ANDREAS KJELSTRUP

Statsministeren fikk også innblikk i hvordan BI jobber med Kina. I samarbeid med NHO og Abelia arrangerer Handelshøyskolen BI seminar om hvordan norsk næringsliv kan styrke sin posisjon i Kina.


Tema er ledelse i Kina - utdanning, næringsliv og ledere, og tilstede er både kinesiske og norske næringslivsledere.

Like før påske dro den norske regjeringen på offisielt besøk til Kina. Bakgrunnen var normaliseringen av de bilaterale forholdene mellom Norge og Kina, og en ambisjon om å stimulere til økt handel - les tidligere sak her.

LES OGSÅ: Disenjenta (17) har fått jobb som ballerina - i Russland!

«China Day»

– «China Day» er en direkte oppfølging av dette, som arrangørene var en del av. Opptiningen av forholdet mellom Norge og Kina har også ført til at ledelsen ved Fudan University i år reiser til Norge for å delta på arrangementet. I besøket inngår i tillegg gradueringen for MBA-studentene ved BI-Fudan senere på kvelden, skriver BI i en pressemelding.

Blant deltakerne er presidenten ved Fudan University, Mr. Xu Ningsheng, og dean for School of Management, Mr. Lu Xiongwen.


– Presidenten ved Fudan har en svært høy politisk rolle i Kina, ettersom universitetet rangerer som nummer tre i landet. Hans rolle er på nivå med vise-ministere, og det er derfor helt spesielt at han nå kommer til Oslo, ifølge BI.

Foto: HANDELSHØYSKOLEN BI

2500 internasjonale ledere

Statsministeren fikk møte de kinesiske gjestene, studenter og næringsliv.

BI og Fudan har gjennom 20 år utdannet over 2500 kinesiske og internasjonale ledere, der de fleste studentene kommer fra Fortune 500-bedrifter.

Kunnskapsministeren

Og det bør nevnes at i forkant av besøkene fra statsminister og helseminister, så var også rektor Inge-Jan Henjesand og representantene fra Kina, i møte med kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen, i Kunnskapsdepartementet. Det også for å snakke om norsk og kinesisk forskning og utdanningssamarbeid.

LES OGSÅ:

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...