Nordre Aker Budstikke

Bildeserie: En søndagstur

Bli med på tur!

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 27.04.2020 kl 10:30

NORDRE AKER: Etter en lang periode med godvær står vi foran et skifte denne uka.

I helgen var det strålende vær. Her kan du se noen bilder fra vår søndagstur. I bildeserien over kan du se bilder fra Frognervassdraget, som går fra Sognsvann til Frognerkilen.

Om Frognervassdraget, skriver Oslo Elveforum:

«Frognervassdraget har øvre del av nedbørfeltet i Nordmarka ved Ullevålseter og Åklungen. Sognsvann, var drikkevann for deler av hovedstaden fra 1876 til 1967 og herfra renner Sognsvannsbekken ned til Frøen. Der skifter den navn til Frognerelva. Avstanden fra Sognsvann til utløpet i fjorden er ca. 7 km. Elva går sammen med Risbekken ved Gaustad. Nedenfor Ring 3 går den for det meste gjennom boligområder. Ved Frøen møter elva Gaustadbekken og noe lengre nede Majorstubekken. Mellom Frøen og Frognerparken går elva en lang strekning i kulvert (underjordisk rør) under T-bane og vei. Deretter renner den gjennom Frognerdammene og Vigelandsanlegget før den renner gjennom kulvert det siste stykket ut i Frognerkilen.»

Marka

Vi har også vært en tur fra Ullevål til Skjærsjøen i Maridalen. Her kan du se noen bilder fra turen. Har du tatt turbilder fra helgen du vil dele med oss? Send inn til tips@nab.no!


Ullevaal stadion. Foto: Karl Andreas Kjelstrup

Nordberg studentby. Foto: Karl Andreas Kjelstrup

Studentbyen på Kringsjå. Foto: Karl Andreas Kjelstrup

Skjærsjøen renner til Maridalsvannet og er en del av nedslagsfeltet til drikkevannet. Foto: Karl Andreas Kjelstrup

Skjærsjøen. Foto: Karl Andreas Kjelstrup


Skjærsjøen. Foto: Karl Andreas Kjelstrup

Ustikt over Maridalsvannet. Foto: Karl Andreas Kjelstrup

Nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke. Det er gratis, og du melder deg på her!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...