Nordre Aker Budstikke

Nordre Aker Budstikke

Birgittes utradisjonelle bilsalg: – Føles som å kaste ut familiehunden

Ikke helt tradisjonelt, men slik velger Birgitte Øren å presentere bilen hun håper å få solgt. Foto: PRIVAT

– Det føles litt som å kaste ut den gamle, trofaste familiehunden for å kjøpe ny valp, sier Birgitte Øren om bilen hun har kjørt av veien med, krasjet med, og fått tauet mer enn én gang.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

KJELSÅS: Det er kanskje ikke alle som har et så nostalgisk forhold til bilen sin som 28-åringen fra Kjelsås.

Nå har Birgitte Øren nemlig tatt i bruk en noe utradisjonell salgsmetode for å få solgt den.

På egen Facebook-side har hun lagt ut bildet av bilen som har sklidd i grøfta, med tittelen «Verdens beste bil selges til høystbydende!».

– Etter 20 år som tro tjener for tre generasjoner av familien Øren-Lange søker verdens beste Fiesta nytt hjem, skriver Øren.

Jeg har fryktet for livet mitt i den da broren min brukte den til øvelseskjøring

Bulkete og høytidelig titulering

Det er altså flere generasjoner av noe ustødige sjåfører som har brukt den lille røde Forden som fremkomstmiddel.

– Fordi morfar på sine siste år med førerkort – og jeg på mine første – har vært litt upresise med avstansberegning, har den en bulk her og der, skriver Øren, og legger til at standarden forøvrig er som man kan forvente hos en bil fra 1995:

– På et varselklistremerke ved solskjermen på førersiden tituleres sjåføren som "De". Det synes jeg er fint og høytidelig.

LES OGSÅ: Årets julegave? Vinn billetter til OverOslo 2016!

– Årsaken til at jeg la den ut for salg på denne måten, er vel at jeg tenker at denne bilen kommer ingen til å kjøpe for kvalitetens skyld, så her gjelder det å spille på humor og jungeltelegrafen, forklarer Øren til Nordre Aker Budstikke.

Jeg har brukt den til å transportere kjæledyr, venninner, gutter, flyttelass og familiemedlemmer i en årrekke

«Kjendisbil»

Her er Birgitte Øren fotografert i 2011, da bilen skle i grøfta i Maridalen, og den ble omtalt i Nordre Aker Budstikke for første gang. Foto: PRIVAT/ARKIVFOTO

Du synes kanskje det er rart at den gamle Fiestaen vies spalteplass. Men dette er faktisk ikke første gang bilen er gjenstand for omtale i Nordre Aker Budstikke.

Øren trekker nemlig frem i annonsen sin at bilen opplevde sine «15 minutes of svært lokal fame» da den figurerte i en artikkel i lokalavisen i 2011. Den gangen var Fiestaen også ute på «glattisen».

– Jeg tenkte at jeg kanskje bare skulle hoppe av i fart. Men heldigvis stoppet bilen å skli etterhvert, og jeg fikk "sneket" meg ut og ringt etter hjelp, sa Øren i intervjuet med lokalavisen i 2011. Det var en kjøretur opp bakken mot Snippen stasjon i Maridalen, som endte i grøfta. Etter dyttehjelp fra familie og venner fikk hun bilen på veien igjen, men måtte innrømme at opplevelsen var ubehagelig.

LES OGSÅ: Straks åpner alpinbakkene i Grefsenkollen!

Viktigst med et godt hjem

Tilbakemeldingene på Facebook-salgsstuntet har foreløpig bare vært av det humoristiske slaget. Etter at hun også la den ut på Finn på tirsdag, har fire personer så langt meldt sin interesse.

– Så det er kanskje ikke så mye å juble for sånn statistisk sett, sier Øren, som likevel håper å få 5000-6000 kroner for bilen.

– Men om sant skal sies er jeg mest opptatt av at den kommer til et godt hjem. Det høres sikkert både avvikende og lite forretningsmessig gjennomtenkt ut, men jeg har et ganske sentimentalt forhold til den bilen, som jeg har «kjent» helt siden jeg var åtte år, sier Øren, og mimrer om alt hun har opplevd med den:

– I den har jeg vært på utflukter med mormor og morfar den gang den var deres bil, jeg har blitt kjørt og hentet i den da den senere ble mammas, og jeg har fryktet for livet mitt i den da broren min brukte den til øvelseskjøring. Jeg har hatt den med meg på jobb, på utflukter, og på hytteturer. Jeg har kjørt av veien med den, krasjet med den og fått den tauet mer enn én gang, og jeg har brukt den til å transportere kjæledyr, venninner, gutter, flyttelass og familiemedlemmer i en årrekke.

Øren trenger bil både til og i jobben sin, så hun har allerede anskaffet en ny. Men det satt langt inne å å kvitte seg med Fiestaen.

– Det føles litt som å kaste ut den gamle, trofaste familiehunden for å kjøpe ny valp.

LES OGSÅ:

«Nye» Nordre Aker Budstikke

I 2015 er Nordre Aker Budstikke relansert som ny, ren nettavis på nab.no.

Hold deg oppdatert ved å melde deg på vårt nye, gratis nyhetsbrev!
Leser du på mobil? Meld deg på ved å sende e-post!

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...