Nordre Aker Budstikke

Fra VM-gull til koronakarantene på en uke

Fra hjemmekarantenen til Håvard Moseby. Foto: Privat

Forrige lørdag sto han på toppen av pallen i U23-VM i langrenn. Nå er Håvard Moseby og resten av den norske VM-troppen satt i karantene etter Tyskland-turen.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 14.03.2020 kl 20:08

KJELSÅS: Den første delen av langrennssesongen ble ikke som forventet og planlagt for Håvard Moseby. 20-åringen fra Kjelsås var imidlertid en av de beste når det gjaldt som mest, i sist ukes U23-VM i tyske Oberwiesenthal.

Han gikk inn til individuelt bronse og vant gull på stafetten forrige lørdag.

Sist lørdag jublet han for gull i U23-VM. En uke senere er han satt i karantene som en følge av koronaviruset. Foto: Nordre Aker Budstikke

Den norske troppen dro hjem dagen etter den siste distansen, på søndag. Torsdag la regjeringen frem de mest inngripende tiltakene i fredstid i Norge. Et av dem var at alle som hadde reist utenfor Norden, skulle 14 dager i karantene, med tilbakevirkende kraft til 27. februar.

Nå venter en drøy uke i karantene for verdensmesteren fra Kjelsås og resten av den norske troppen.

- Strålende fornøyd

- Jeg er strålende fornøyd med mesterskapet! Det er det som var vært det store hovedmålet denne sesongen. Når det går så bra i VM, er det ekstremt gøy, sier Moseby til Nordre Aker Budstikke en knapp uke etter mesterskapet.

Den norske VM-troppen fikk torsdag beskjed om at de måtte i hjemmekarantene.

- Det går overraskende greit. Det er lov til å være ute i naturen. Jeg har trent mye i det siste og det er fint vær ute, så det går egentlig helt greit, forteller han etter en dag i karantene.

Det norske laget kunne ta steget opp på toppen av pallen etter stafettseieren sist lørdag i Tyskland. Foto: Nordre Aker Budstikke


Supportergjengen, bestående av mor og far, er også satt i karantene etter å ha vært med til Tyskland.

- Jeg har litt skole jeg må gjøre. Jeg er fjernstudent allerede, så jeg er vant til å se forelesninger på nett og bare drive med leveringer på nett. Det er bare litt kjedelig at man ikke får gått flere skirenn. Sånn er det, og det er folk som har det verre enn meg, sier han.

Går på ski

Moseby var sliten etter mesterskapet. Tiden etter at han landet i Norge, har han stort sett brukt hjemme. Han trener selv om han er i karantene, men oppsøker ikke folk.

- Jeg får gå på ski så lenge jeg ikke går inn på serveringssteder, forteller han.


Fredag gikk han fra Skansebakken i Sørkedalen mot Ringkollen på ski. Da den ene skia knakk underveis, ble det en ekstra lang tur tilbake.

- Jeg har ikke dårlig tid nå, så det gikk fint, humrer 20-åringen.

Moseby har vært i kontakt med de andre norske VM-deltakerne. Noen av dem har dratt til fjells for å gå på ski, mens andre blir hjemme i Oslo.

- Det virker som alle ikke helt vet hvordan dette fungerer. Det er nytt for alle og uansett en vanskelig situasjon, sier skiløperen til Nordre Aker Budstikke.

Det norske mix-laget fra forrige ukes U23-VM i langrenn. Fra venstre: Hedda Østberg Amundsen, Harald Østberg Amundsen, Håvard Moseby og Marte Mæhlum Johansen. Foto: Nordre Aker Budstikke


Så lenge det fine været fortsetter, tror han uka som venter i karantene vil gå fint.

Offseason

- Synes du det er skremmende å se hvordan koronaviruset har spredd seg?

- Jeg blir overrasket over hvor fort det sprer seg, men synes egentlig Norge har gjort en ganske grei jobb med å holde spredningen tilbake, sier han, og legger til at han stiller seg bak tiltakene som nå blir gjort.

- Forhåpentligvis kan vi komme tilbake til et normalt liv fortere, sier verdensmesteren, som har fått en tidlige sesongavslutning enn ventet.

- Det blir lite å gjøre i offseason med unntak av å gå lange skiturer. Det er litt bladene følelser.

Moseby skulle egentlig gått NM del to på Lillehammer i slutten av måneden og noen turrenn. Selv om renne ble avlyst, ser han lyst på fremtiden som skiløper.

- Jeg tenker veien videre er å fortsette å utvikle seg. Det er veldig mange gode skiløpere i Norge, så man må bare blir bedre. Jeg viser i VM at jeg har nivået og potensialet til å bli en skikkelig god skiløper inne, og det gir meg motivasjon til fortsette arbeidet og trene bra fremover.

Nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke. Det er gratis, og du melder deg på her!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...