Nordre Aker Budstikke

Blar opp millioner for nye studentboliger i Nordre Aker

Statsråd Iselin Nybø, assistert av velferdsting-leder Elisabeth Holien og SiO-hovedstyreleder Vetle Bo Saga, da hun åpnet de nye studentboligene på Kringsjå i april. Nå kommer de flere i Blindernveien. Foto: Karl Andreas Kjelstrup

Regjeringen har bevilget mer penger til studentboligbygging. Dermed starter arbeidene med 315 leiligheter i opptil 13 etasjer i Blindernveien.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 29.08.2018 kl 14:50

BLINDERN: Regjeringen gir nå tilsagn til 2188 studentboliger i 14 byer. Den største bevilgningen går til prosjektet til Studentsamskipnaden i Oslo og Akershus (SiO) i Blindernveien 6, det skriver Uniforum.

SiO får 107,1 millioner kroner til å bygge 315 studentboliger i Blindernveien. Byggingen starter i september, med beregnet ferdigstillelse i siste halvdel av 2020. Det er Dyrvik Arkitekter som har tegnet de nye studentboligene. Bygge skal være et miljøbygg, og reises i massivtre, akkurat slik de nyste studentboligene i Kringsjå studentby er.

– Beliggenheten er midt i smørøyet for studenter. UiO-studenter kan nærmest gå på forelesning i tøflene. Herfra kan du sykle eller gå til de fleste av byens utdanningsinstitusjoner, har SiOs hovedstyreleder, Vetle Bo Saga, tidligere uttalt.

I 2020 skal de nye studentboligene stå ferdig, byggingen starter etter sommeren. Foto: Dyrvik Arkitekter/Illustrasjon

Øker satsingen på studentboliger

Ved studiestart sto 5000 studenter på venteliste for studentbolig fra SiO, skrev Nordre Aker Budstikke i august.


– Flere studentboliger sikrer et rimelig og forutsigbart boligtilbud for studentene, og er et viktig tillegg til det private boligmarkedet. Det er derfor viktig for oss å holde trykket oppe, sier forsknings- og høyere utdanningsminister Iselin Nybø (V) i en pressemelding fra Kunnskapsdepartementet.

– Bygging av studentboliger har vært en viktig sak både for regjeringen og for Venstre i flere år. Derfor har det vært en vesentlig økning i bevilgningene, fra 1483 hybelenheter i 2013, mens vi i år gir vi nær 2200 tilsagn og gjør grep for å sikre at enda flere boliger faktisk realiseres, sier Nybø, ifølge Uniforum.

Fakta SiO Blindernveien 6:

• Det bygges rundt 300 studenthybler i massivtre i Blindernveien 6. Studentboligene vil ha eget kjøkken og bad.

• Blindernveien 6 ligger nært UiO (Universitetet i Oslo), Politihøgskolen, Musikkhøyskolen, Norsk Gestaltinstitutt Høyskole, Barrat Due musikkinstitutt og Det teologiske Menighetsfakultet.

• Blindernveien 6 blir bygget i 13 etasjer, inkludert sokkeletasje, der det er planlagt SiO Barnehage på rundt 500 kvadratmeter.

Nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke. Det er gratis, og du melder deg på her!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...