Nordre Aker Budstikke

Ble lei av å vente på kommunen, gravde selv plass på skolefortauet

Skoleforeldre gravde tirsdag selv frem en sti på fortauet langs Kjelsåsveien. Foto: PRIVAT

Foreldre til 1. klassinger ved Kjelsås skole tok spaden i egne hender, tirsdag kveld.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 04.04.2018 kl 11:24

KJELSÅS: Før påske skrev FAU-representant ved Kjelsås skole en kommentar i Nordre Aker Budstikke, om snødeponi på fortau på Kjelsås.

«Det er kanskje vår og påskestemning, utepils og en gryende vår i et snøfritt Oslo sentrum, men litt videre oppover i byen er det fortsatt vinter. For eksempel her på Kjelsås. Har byråden for samferdsel og miljø glemt oss? Eller tok dere som er ansvarlige for snørydding og sikring av skolveiene påskeferie to uker før alle oss andre?»

«Det er høye brøytekanter som sperrer for sikt slik at bilister har vansker for å se små barn i trafikken. I tillegg velger Bymiljøetaten å bruke fortau som snødeponi og dermed sende skolebarn ut i svært trafikkfarlige situasjoner,» står det blant annet i kommentaren signert Bjarne Vasset jr.

HER KAN DU LESE HELE KOMMENTAREN

Tok spaden i egne hender

Da snøen fortsatt ikke var fjernet fra fortauet etter påske, fortauet fra Daniel Walstads vei og forbi hjørnet opp mot Kapellveien, tok pappaene Benjamin Rokseth og Olivier Perraud, begge foreldre til 1. klassinger ved Kjelsås skole, spaden i egne hender. Nå har de gravd ut plass på fortauet.


– Grunnen til at vi gjorde dette, er at vi så langt har måttet følge barna på vei til skolen, ut i veibanen i Kjelsåsveien, da det ikke har vært mulig å gå på fortauet på denne siden, her ved Daniel Walstads vei. Det har kommet flere snøhauger underveis i vinter, og for oss som bor i Daniel Walstads vei er dette det naturlige veivalget til skolen, sier Kristin Bjørneboe Eide, kona til Benjamin.

Kjørt til skolen

– Det har i vinter vært veldig isete og glatt på fortauene i nærområdet. Vi opplever i tillegg at bilene ofte kjører fort i Kjelsåsveien. Det er heller ikke noe fotgjengerovergang der Daniel Walstads vei kommer ut. Dette fortauet er skolevei for mange unger, og vi er flere som har kjørt ungene til skolen i vinter. Nettopp fordi fortauene ikke har vært ryddet, sier Bjørneboe Eide.

LES OGSÅ:

Meld deg på Nordre Aker Budstikkes nyhetsbrev!

Hold deg oppdatert ved å melde deg på vårt gratis nyhetsbrev som kommer rett i innboksen din hver torsdag!
Leser du på mobil? Meld deg på ved å sende e-post!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...