Nordre Aker Budstikke

Ble overfalt, sparket og fraranet klokke

Foto: Karl Andreas Kjelstrup

Nå advarer han andre om fremgangsmåten til ransmennene.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 14.06.2018 kl 12:33

KJELSÅS: Mannen i slutten av 40-årene fra Kjelsås var på vei hjem fra en hyggelig aften ute på byen, i sentrum, natt til søndag.

Først tilbud om å kjøpe narkotika

– Klokken var godt over midnatt, og jeg var på vei hjem. Men jeg tenkte at jeg skulle finne et sted å kjøpe en pølse først. Det gjorde jeg ved Holbergs plass, så gikk jeg til Pilestredet for å finne meg en taxi. På veien kommer en mann bort til meg, og spør på engelsk om jeg vil kjøpe narkotika. Jeg svarer nei takk, forteller Kjelsås-mannen, som ønsker å være anonym.

Vedkommende forsvinner, og Kjelsås-mannen står igjen i Pilestredet på jakt etter taxi.

– Det kan ikke ha gått mer enn et par minutter, så merker jeg at det kommer noen opp bak meg. Jeg blir sparket i skinnleggen, hardt, fem-seks ganger. Jeg kjenner igjen narkotikaselgeren. Alt skjedde veldig fort, det er noen både bak meg og på siden. Jeg får naturlig nok veldig vondt i benet, og bøyer meg ned mot der det er sparket. Samtidig merker jeg at noen holder meg i armen. Jeg reiser jeg meg opp, de som var ved meg forsvinner. Så merker jeg at klokken min er revet av meg, fortalte han også.

Advarer andre

Det var en veldig dyr klokke.


– Det kom en taxi som jeg hoppet inn i, og vi kjørte litt rundt for å se etter den eller de som gjorde dette. Jeg husker godt han som stoppet meg, og spurte om jeg skulle kjøpe narkotika. Jeg hadde jo drukket litt, og tenkte vel ikke helt hva jeg hadde vært utsatt for. At jeg kanskje også burde ringt 112, og tilkalt politiet der og da. Det vi gjorde, var å kjøre til Sentrum politistasjon for å anmelde saken med en gang, mern der var det stengt. Det var det også på Majorstuen.

Nordre Aker Budstikke har sjekket åpningstider, og det er nattestengt på politistasjonene i Oslo.

Anmeldelse

– Jeg er på vei for å anmelde saken nå, mandag morgen. Jeg kan jo være glad for at jeg ikke ble alvorlig skadet eller noe. Klokken er jo forsikret. Grunnen til at jeg nå deler denne historien er at jeg vil advare andre mot samme fremgangsmåte. Først kontakt, antagelig for å sjekke om det er noe å stjele. Så kommer de tilbake og avleder med for eksempel spark i benet, som de gjorde med meg. Som nevnt dette gikk utrolig fort. Jeg har vært i kontakt med folk på klokkeforumer på nett og fremgangsmåten skal være kjent fra storbyer i andre land, forteller han.

Nordre Aker Budstikke har vært i kontakt med politiet om fremgangsmåten til ransmennene er kjent av politiet i Oslo, og følger opp saken når svar foreligger.

LES OGSÅ:

Nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke. Det er gratis, og du melder deg på her!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...