Nordre Aker Budstikke

Bot fra politiet:

Blendet med lommelykt og sendte uhyggelig bursdagshilsen

Politiet rykket ut til den lokale mannen en desemberkveld i 2019. Foto: Christian Fredrik Borg (Illustrasjonsfoto)

Mannen har nektet å godta forelegget fra politiet og må derfor møte i retten.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 13.06.2021 kl 09:21

NORDRE AKER: Forelegget fra politiet var på 11.500 kroner. Saken skal opp for Oslo tingrett i slutten av juni, og da vil påtalemyndigheten frafalle strafferabatten de har gitt ham. I retten vil de legge ned påstand om at mannen i 60-årene skal betale en bot på 13.800 kroner. Om det ikke skjer, vil straffen kunne omgjøres til 28 dagers fengsel.

Alle forholdene i boten fant sted i løpet av noen dager i desember 2019. Det første skjedde da politiet kom for å pågripe ham hjemme hos seg selv. Årsaken til pågripelsen er ikke kjent, men mannen satt seg til motverge.

«(...) blendet han politiet med en lommelykt og strittet aktivt imot da han skulle pågripes», beskrives det i forelegget.

Krenkende brev på bursdagen

I sitt eget hus, som ligger i Nordre Aker, skal han ha forulempet en offentlig tjenestemann igjen, ifølge forelegget.

Mannen i 60-årene skal gjentatte ganger ha sagt til politiet at «dette skal dere få igjen for» og «jeg skal f*** meg ta dere» eller lignende.


Det skjedde også da han ble plassert i politiets sentralarrest på Grønland.

Rundt en uke senere, lille julaften, sendte han et brev til det som angivelig er sønnen hans. Ifølge tiltalen skrev mannen:

«Gratulerer med (XX) års dagen 23. desember. Håper du får en fin dag og at du kan glede deg over livet som for alle har en begynnelse og en ende. Hilsen din far (XX). Du henger nå i et tynt snøre».

Nordre Aker Budstikke har fjernet fornærmedes alder og avsenderens navn.

Nyhetsbrev:

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke. Det er gratis, og du melder deg på her!

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...