Nordre Aker Budstikke

Bli med på å feire miljøhovedstaden i Nordre Aker

Prosjektgruppa, med, f.v.: spesialkonsulent Bent Gether-Rønning, Johanne Thunes (Ap), prosjektleder Louise Larsen Dahl, Alette Elvenes (MDG), Hanne Lyssand (SV) og Ingeborg Briseid Kraft (V). Foto: Karl Andreas Kjelstrup

Bydel Nordre Aker vil samarbeide med deg som vil skape positive opplevelser for bydelens befolkning i miljøhovedstadsåret 2019 – Nå trenger de innspill og deltakelse til «Nabolagsprogrammet»!

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 12.10.2018 kl 15:49

NORDRE AKER: Hele neste år skal det feires og markeres at EU har utnevnt Oslo som europeisk miljøhovedstad i 2019.

Oslos grønne byliv, og alle de gode kvalitetene Oslo har for å gi innbyggere et godt, aktivt og bærekraftig liv, vil stå sentralt i markeringen, heter det.

Nabolagsprogram

For at markeringen av Oslo som miljøhovedstad skal involvere hele byen, er det opprettet et såkalt Nabolagsprogram for bydelene.

Oslo kommune har øremerket midler til lokale prosjekter som kan skape engasjement og aktivitet ute i bydelene. Det er en prosjektgruppe bestående av ansatte i bydelens tjenester, og representanter fra de folkevalgte i bydelsutvalget, som skal samordne aktivitetene som skal skje i Nordre Aker.

Men de trenger gode innspill – og deltakelse fra bydelens frivillighet. Det er her du kan bidra!

Miljøaktiviteter i et Nabolagsprogram

I miljøhovedstadsåret vil det bli feiring av at Oslo, ifølge utnevnelsen, er en av Europas mest bærekraftige byer. Samtidig skal programmet i 2019 motivere til videre innsats på veien mot et nullutslippssamfunn i 2030.

Gjennom bred mobilisering i 2019 er målet å inspirere oslofolk og bedrifter til å «begå» stadig flere miljøhandlinger i stort og smått slik at klima- og miljømål kan nås raskere.

– På den måten vil vi sammen videreutvikle byen vår slik at folk opplever høy livskvalitet, god tilgang til rent bymiljø og aktive byliv samtidig som klimautslippene går ned, sier Louise Larsen Dahl, folkehelsekoordinator i bydelen, og lokal prosjektleder for Nabolagsprogrammet.

Det øremerkede tilskuddet skal gå til folkelige aktiviteter i bydelen som bidrar til å nå målene for miljøhovedstadsåret. I invitasjonen til deltagelse i programmet, oppfordres bydelen til å være kreative og til å tilpasse aktiviteter etter lokale målsettinger, forutsetninger og behov.


Aktivitetene bør oppfylle følgende kriterier:

  • Ha en kobling til målene for Oslo som europeisk miljøhovedstad,- med spesielt fokus på målet om å synliggjøre og forsterke folkets grønne skifte.
  • Bidra til å aktivisere befolkningen til videre grønn innsats.
  • Aktivt adressere befolkningens mangfoldighet i alder, bakgrunn og økonomi.
  • Den sosiale dimensjonen i miljøarbeidet må inkluderes i markeringen i 2019, og barn og unge er en spesielt prioritert målgruppe.
  • Involvere lokale samarbeidspartnere og lokalt næringsliv.
  • Gjennomføres i 2019, men kunne kobles til langsiktig innsats ved å bygge videre på eksisterende initiativ, nettverk og aktiviteter.

Frivillighet og næringsliv

Bydel Nordre Aker ønsker et bredt engasjement og deltagelse fra innbyggerne i planlegging av arbeidet med å skape aktiviteter som kan inngå i Nabolagsprogrammet. Nå inviterer derfor arbeidsgruppa befolkningen til å komme med forslag.

– Bydelen ønsker tettere samarbeid med frivillig sektor, og synliggjøre inkluderende aktiviteter med miljøprofil, sier Dahl.

De ønsker i tilllegg å invitere representanter fra frivilligheten i bydelen til å delta aktivt i arbeidsgruppen, som så langt består av ansatte og politikere.

Prosjektgruppa, med Alette Elvenes (MDG), prosjektleder Louise Larsen Dahl, Hanne Lyssand (SV), Ingeborg Briseid Kraft (V), Johanne Thunes (Ap), og spesialkonsulent Bent Gether-Rønning. I tillegg deltar enhetsleder for kultur Liv Husby, leder av Frivilligsentralen på Sogn Mona Magnussen, og førstekonsulent Marit Neby. Foto: Karl Andreas Kjelstrup


– Vi ønsker derfor å komme med en oppfordring om at frivillige lag og foreninger tar kontakt med oss dersom dette er et arbeid de ønsker å delta i, sier prosjektlederen.

Parallelt med dette oppfordres lokalt næringsliv til å engasjere seg i miljøhovedstadsåret. Oslo kommune ønsker flere samarbeidspartnere.

– Vi oppfordrer derfor også lokalt næringsliv og organisasjoner til å bli støttespiller og/eller samarbeidspartner for Oslo som Miljøhovedstad 2019, legger hun til.

Innspill, ønske om å delta i prosjektgruppa, og andre henvendelser om Nabolagsprogrammet, kan rettes direkte til prosjektleder Louise Larsen Dahl i Bydel Nordre Aker, på e-post.

Og er du interessert, eller har en god idé, vær rask! Bydelen skal spille inn sine forslag til aktiviteter i Nabolagsprogrammet i slutten av november.


– Vi ønsker med dette å synliggjøre aktiviteter som fremmer det grønne skiftet, sier Dahl.

Andre tilskuddsordninger

I tillegg til Nabolagsprogrammet finnes det flere andre tilskuddsordninger i Oslo kommune (eksterne lenker):

Les mer om Oslos søknad om å bli miljøhovedstad, hva det innebærer, og juryens begrunnelse, på Oslo kommunes nettsider.

Nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke. Det er gratis, og du melder deg på her!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...