Nordre Aker Budstikke

Nordre Aker Budstikke

- Bli med på verdens kuleste søndagsmiddag!

Sabona inviterer til Giraffe Charity Ball, og du kan by på Åge Aleksandersen

SKODAG: Jonas Rønning fikk god kontakt med store og små i Dopota. Og småjenter elsker rosa der som her. FOTO: SABONA

Førsteklasses meny, topp show og et par hundre hyggelige middagsgjester. Slik kan førstkommende søndagskvelde tilbringes, samtidig som folk som virkelig trenger det får hjelp.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 21.10.2014 kl 16:03

SENTRUM: - Når vi arrangerer noe så unorsk som et veldedighetsball i Oslo, er det mange tusen mennesker i landsbyen Dopota i Zimbabwe som er utrolig stolte over at det arrangeres en middagsfest for deres skyld, sier hjelpeorganisasjonen Sabonas "mor", Ynghild Solholm.

Komiker i felten

Selv er Sabonas gründer veldig stolt over hva folket i Dopota får ut av det lille de har, det er komiker Jonas Rønning også, og han er veldig glad for å få bidra både som komiker og medmenneske.

- Jeg fikk være med Ynghild til Zimbabwe i april i år, og for en mottakelse vi fikk! Den sa alt om hva Ynghild, som reiste til Dopota alene for 15 år siden, bodde der i syv år, underviste og hjalp til der hun kunne, betyr for landsbyen.

Livsgleden og stoltheten han møtte i Dopota imponerte Rønning. Det gjorde humoren også.

- Jeg sleit litt da jeg skulle forklare hva jeg jobba med. Komiker er et velstandsyrke, og det høres mildt sagt ganske dumt ut når man skal forklare hva jobben innebærer. Men humor var ingen mangelvare, det var mye latter og tøys, sier Jonas.

Ynghild smiler bredt.

- Landsbyboerne skjønte ganske raskt hva en komiker er!

LES MER OM STANDUP AID HER

Standup- og Jazz-aid

Ynghild har i flere år hatt en solid heiagjeng og gode støttespillere fra standupmiljøet og musikkbransjen.

- Pengene vi får inn på Standup-Aid på Latter, Jazz-Aid på Victoria og Giraffe Charity Ball er avgjørende for at vi skal kunne opprettholde hjelpen til Dopota, sier Ynghild.

- Det er helt rått hvordan folk stiller opp. Til ballet her på Royal Christiania er eneste utgift mat og drikke, og det får vi til kostpris. Som vi fikk på Hotel Bristol de to foregående år.

Jonas Rønning bryter forsiktig inn:

- Jeg tror alle vi som har bidratt litt har fått mye mer tilbake. Det er mye glede i å kunne gjøre et stykke arbeid for noen som trenger det. Og belønningen da gitt! Overskuddet fra fjorårets Giraffeball var nok til å reparere og vedlikeholde ni brønner i Dopota-området. Hver brønn kan holde 1000 mennesker med vann. Og vann betyr alt.

Auksjonerer bort Åge

Han snakker seg god og varm, godeste Rønning.

- For en kveld vi hadde på Bristol i fjor! Fantastisk stemning, fantastisk show - Tommy Steine holdt en auksjon for historiebøkene, folk lå over bordene og lo. Veldig mye moro for en tusenlapp som strekker så langt i Zimbabwe.

Jonas gliser. De sparer tydeligvis ikke på noe, komikere og musikere, når Ynghild inviterer til ball.

- Åge Aleksandersen og Henning Kvitnes spilte sammen for første gang på ballet i fjor, det var magisk, sier Ynghild.

På årets ball er samme Åge auksjonsobjekt.

- Det blir selvsagt auksjon i år også, og det kan bys på en konsert med Aleksandersen - hjemme i stua di eller på jobben, for eksempel. Åge stiller, forteller Ynghild, som er både glad, ganske sliten og veldig takknemlig over all frivillig velvilje hun møter. Hun har fremdeles rundt 100 plasser å fylle til søndagens Giraffe Charity Ball.

- Så bare løp og kjøp!

Jonas Rønning trekker pusten.

- Med et husband som The Hitmen og artister som Queendom, Askil Holm, Tommy Steine, Vidar Johnsen fra Vamp og mange flere blir det et fantastisk show. Hvorfor ikke ta med hele storfamilien på en festaften i stedet for å trøkke rundt søndagsmiddagsbordet og diskutere hyttebeising og høre gamle historier om igjen? Og bare tenk på så mange som vil få en bedre hverdag fordi vi for en gangs skyld gjør noe helt spesielt ut av søndagsmiddagen.

Billetter kjøpes på Billettservice. Les mer på www.sabona.no.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...