Nordre Aker Budstikke

Blindernrevyen 2018: All verdens morsomheter

Publikum gapskrattet seg gjennom premieren av Blindernrevyen 2018.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 05.01.2018 kl 14:04

NORDRE AKER BUDSTIKKES VURDERING: TERNINGKAST 5
Hva mener du? Gi DIN karakter nederst i anmeldelsen.

Se video:

Filmklipp fra premiereforestillingen 4. januar. VIDEO: MAGNE MELLEM ENOKSEN

BLINDERN VGS: Det tre instruktørene, Joakim Ljønes, Nikolai Ersdal og Vilde Haukeland, følger med på det som skjer i verden med mistenksomme øyne. Det er mye som skjer rundt omkring i verden, hvordan skal man takle alt? Det vil de vise med årets revy på Blinderen videregående skole.

Dyktige skuespillere

Alle skuespillerne er selvsikre, dyktige og de virker veldig trygge på det de driver med. Det finnes i hvert fall ingen synlige premierenerver. Litt tull med mikrofonene og lyden til tider, men det satte heller ikke nervene ut av spill.

Revyen åpner med en video med klipp av Donald Trump, vold, Russland som er utestengt fra OL, Vendela og Petter og mange flere nyhetsinnslag som har preget 2017. Alva Lange tar over scenen og lurer på hva i all verden som skjer i Norge - til og med nazistene er tilbake. Lange griper tak i deg og drar deg med en gang inn i handlingen. I hvert fall før hun blir avbrutt av en gorilla og et basketballag som «har reservert gymsalen». Monologen går over i et forrykende danse- og sangnummer, og her må også bandet nevnes:


De fortjener både stående applaus og trampeklapp. Revyen har et fantastisk dyktig band! De har stålkontroll gjennom hele revyen og de løfter skuespillerne til nye høyder i de musikalske sketsjene. Med alt fra salsa til Star Wars holder de seg ikke bare i bakgrunnen - de tar tidvis over showet.

SUR PÅ TUR: Erik Wensaas gleder publikum mer enn turpartner Rakel Hilleren akkurat her. Foto: Magne Mellem Enoksen

Ikke alltid poenget som er morsomst

Alle skuespillerne i revyen gjør solide prestasjoner, men én av de desidert morsomste er Erik Wensaas. I «På bærtur i jungelen» treffer vi på et par som diskuterer heftig. Eller rettere sagt en som blir gal av den andre. Vi kjenner alle en sånn en; den velmenende, men irriterende typen som alltid skal rette på deg og fortelle deg hvordan ting egentlig er. Det høres i utgangspunktet festlig nok ut i seg selv, men Wensaas gjør det ti ganger morsommere.

Det er ikke alltid poenget i sketsjen som får frem latteren hos Nordre Aker Budstikkes utsendte, men heller skuespillerprestasjonene. I «Håndverkeren» møter vi Toivo Terjesen. Han fortjener også å bli dratt ekstra frem i lyset. Han blir stjerna i flere innslag som i utgangspunktet ikke var spesielt morsomme, men han klarer likevel å gjøre det hysterisk morsomt. I for eksempel «Min historie» er det ikke mange forståelige replikker å høre, men han kaster seg frem og tilbake i en vill dans mens publikum ler så de griner.

Spesielt i andre akt er den ene sketsjen morsommere enn den andre. I første akt var det et par intetsigende sketsjer som i hvert fall undertegnede ikke helt så vitsen med. Men «Sykehus Pluss» er en fantastisk sketsj alle som ikke har abonnement hos for eksempel Spotify eller i en nettavis kan kjenne seg igjen i. Ikke engang en fødende mor slipper unna Jonathan fra Spotify eller mannen som skal selge grill midt under pressriene. Statsbudsjettet har nemlig ikke vært så ålreit mot sykehuset.


GODE SAMMEN: Fellesnumrene med sang og dans sitter som et skudd på Blindernrevyen. Foto: Magne Mellem Enoksen

Skinner i de musikalske nummerne

Og Erik Wensaas skaper igjen gapskratt i sin monolog som turistguide som prøver å snakke engelsk i god, gammeldags Ola Nordmann-stil - og som den kleine læreren som lurer på om det er innafor å "adde" elevene sine på Snapchat? #Metoo

Til sist, men absolutt ikke minst, må også prestasjonen til Rebecca Bull i «Kompisen til Anders» dras frem. I rutete skjorte og saggebukse fortelles det ivrig om en guttetur sammen med kompisen Anders. Hver minste replikk og bevegelse er så til de grader overbevisende at publikum hyler av latter. Tidvis er humoren kanskje litt på kanten, men det får bare publikum til å le enda hardere. En av kveldens beste skuespillerprestasjoner!

Skuespillerne skinner ekstra i sang- og dansenummerne. De er samkjørte, tydelige og koreografien sitter godt. I glansnummeret «Siste nytt» synger de om hva som selger aviser, og her konkluderes mye av tanken i revyen: «(…) er ikke verden bedre enn hva avisene sier, er vi så fortapte (…) siste nytt, kom og se verden gå til helvete!» Teksten her, og spesielt i åpnings- og avslutningsnummeret, binder det hele fint sammen.

HØYDEPUNKT: Toivo Terjesen og Alva Lange sto for flere høydepunkter i revyen. Her gjør Toivo en minneverdig figur som énhåndverker. Foto: Magne Mellem Enoksen

En helhetlig revy med noe for alle

«Hva i all verden» er en forestilling med en synlig rød tråd. Før og etter sketsjene ser vi en storskjerm med nyhetsoverskriftene de har tatt utgangspunkt i. Av og til kan man undre seg over en litt tilfeldig sketsj eller to, men de dyktige skuespillerne overbeviser allikevel.

Blindernrevyen har noe for alle. Med et såpass bredt tema som «Hva i all verden» har, så skal man være en ganske stor surpomp for å ikke finne noe å le av. Latteren sitter løst hos publikum fra åpningsscenen og hele veien gjennom andre akt, hos både de eldste og yngste i salen.

I avslutningsnummeret synges det om at de nå har prøvd å fortelle vitser i to timer og at folk alltid krenkes. Det går ikke an å si noe lenger uten å bli stemplet eller at noen tar seg nær av det. Her kommer spørsmålet til instruktørene inn; Hvordan skal man takle alt? Jo, ved å le av det! Man må kunne le av ting og ikke være så seriøse; «Hva gjør vi når verden lider? Slår oss på kneet, tårene spruter (...) Så le av det!» Det gjorde i hvert fall publikum i to timer. Og da kan vi vel si at Blindernrevyen har gjort jobben sin og vel så det.

Gallup

HVA MENER DU: Hvilken karakter gir du Blindernrevyen 2018 "Hva i all verden?"

Vis resultat


LES OM TIDLIGERE REVYER PÅ BLINDERN VGS.:

Blindernrevyen 2017: Full av selvtillit

Fagerbergrevyen 2016: Jentene skinner aller sterkest på Blindern

Fagerbergrevyen 2015: FaBelaktig, FagerBerg!

FULL RULLE: Hvem skal lære opp kjørelærerens lærer? Foto: Magne Mellem Enoksen

GODE SAMMEN: Fellesnumrene med sang og dans sitter som et skudd på Blindernrevyen. Foto: Magne Mellem Enoksen

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...