Nordre Aker Budstikke

Boasson Hagen bekreftet klar for Tour de France: – En stor ære

Edvald Boasson Hagen er klar for Tour de France, som starter i slutten av august. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix

Edvald Boasson Hagens deltakelse i årets utgave av Tour de France ble tirsdag offisielt bekreftet. Sykkelproffen kaller det en ære og et privilegium å få delta.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

NORDBERG: Den utsatte 2020-utgaven av verdens mest prestisjetunge sykkelritt starter i Nice 29. august. Det blir med Nordberg-bosatte Boasson Hagen som en av flere norske deltakere.

Tirsdag bekreftet 33-åringens lag NTT Pro Cycling hvilke åtte ryttere som sendes til Frankrike. Ved siden av den norske veteranen har valget falt på Ryan Gibbons, Giacomo Nizzolo, Michael Valgren, Roman Kreuziger, Michael Gogl, Max Walscheid og Domenico Pozzovivo.

– Det er en stor ære å komme med på laget igjen, og å få muligheten til å sykle Touren. Det er en av enhver syklists store drømmer, og det å få oppleve det igjen er et privilegium, sier Boasson Hagen.

– Jeg kan knapt vente på å komme i gang, tilføyer rudsbygdingen.

Jubilerer

Han har tre etappeseirer fra før og legger ikke skjul på at det skaper forventninger.

– Jeg liker det presset. Laget jakter på etappeseirer, og det inkluderer selvfølgelig meg, så forhåpentligvis kan vi jobbe sammen mot det målet, sier Boasson Hagen.

33-åringen jubilerer under årets Tour. Han sykler rittet for tiende gang.


Med seg til Frankrike som teamsjef får Boasson Hagen danske Bjarne Riis. Han varsler at laget i utgangspunktet ikke starter med de store sammenlagtambisjonene. Målet er å gjøre seg gjeldende på enkeltetapper.

Boasson Hagen er én av rytterne som kan bidra til det.

Drømmer om gul trøye

Samtidig har lagledelsen også et håp om at Giacomo Nizzolo kan være med å kjempe om den gule ledertrøya på åpningsetappen i Nice.

Med seg i startfeltet til årets utgave av Touren får Boasson Hagen blant andre Alexander Kristoff.

(©NTB)

Nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke. Det er gratis, og du melder deg på her!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...