Nordre Aker Budstikke

Nordre Aker Budstikke

Boligen din synker fortsatt i verdi

Boligprisene fortsetter å falle. Se de ferske tallene.

Foto: Arkivfoto

Boligprisene fortsetter å falle. Ferske tall viser at prisene falt med 1,5 prosent i oktober.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 01.11.2013 kl 13:31

OSLO: August var preget av mye aktivitet i boligmarkedet og et stort varelager. Tross dystre spådommer, steg prisene i august med hele 2,4 prosent siden juli. I september derimot begynte kurven å peke nedover og prisene falt solide 1,4 prosent.

Trenden fortsetter i oktober. Samlet har vi nå sett den laveste 12 måneders veksten siden 2003, med unntak av finanskrisen. Boligprisene er kun 1,3 prosent høyere enn i oktober i fjor.

LES OGSÅ: Megler: - 30 millioner er ikke overpris for denne vanvittige eiendommen

Færre budrunder

Boligmarkedet har i en periode vært preget av et svært høyt varelager og stor aktivitet. Meglere forteller at markedet er selektivt og at mange boliger selges på forhandling.

- Tilbakemeldingen fra våre medlemmer er at trenden med færre budrunder fortsetter, og at det generelt tar lenger tid å få solgt nå enn i våres, sier administrerende direktør Christian Vammervold Dreyer i Eiendomsmeglerforetakenes Forening (Eff) og legger til:

- Oktober er historisk en måned med svakere boligprisutvikling, selv om nedgangen nå er større enn forventet.

Den månedlige boligprisstatistikken presenteres av Eiendomsmeglerforetakenes Forening (Eff), i samarbeid med Eiendomsverdi og FINN.

LES OGSÅ: Selge bolig i Oslo? Styr unna dårlige meglere

Tror på nedgang ut året

Boligprisene har i 2013 hatt en mer moderat utvikling sammenlignet med de foregående årene.

Bransjen tror prisnedgangen vi har sett de to siste månedene vil fortsette i årets to siste måneder. De ser ikke bort i fra at 12 måneders veksten kan bli negativ ved årets utgang.

- Våre prognoser tilsier at årets prisvekst allerede er tatt ut, og vi forventer flat eller svakt fallende prisutvikling utover høsten. I tillegg har det vært mye medieomtale om forventninger til et svakere boligmarked i tiden fremover, sier Vammervold Dreyer.

LES OGSÅ: Vil at familier skal bo her

Tall for oktober

Boligprisene for oktober var 1,5 prosent lavere enn i september. Sammenliknet med oktober 2012 er prisene 1,3 prosent høyere.

Gjennomsnittsprisen hittil i 2013 er 5,4 prosent høyere en gjennomsnittet i 2012.

Prisene på eneboliger falt med 1,6 prosent fra september og var 1,8 prosent høyere enn i oktober 2012.

Prisene på delte boliger falt med 0,7 prosent fra september, og var 2,6 prosent høyere enn i oktober 2012.

Prisene på leiligheter falt med 1,7 prosent fra september, og var 0,8 prosent høyere enn i oktober 2012.

LES OGSÅ: Kan bli nødt til å rive omstridt tilbygg

Oslo-prisene

I Oslo falt boligprisene med 1,7 prosent sist måned.

I snitt må du nå ut med 44.100 kroner per kvadratmeter for en bolig i hovedstaden.

Leilighetsprisen i Oslo falt med 1,9 prosent fra september. For en leilighet i Oslo må du i snitt betale 45.900 kroner per kvadratmeter.

Det er store forskjeller på veksten innad i Oslo. Tallene viser at prisene har steget mest i øst og i utkantstrøkene i Oslo gjennom året.

Søndre Nordstrand er den bydelen med klart høyest vekst i Oslo i 2013.

LES OGSÅ: "Pimpet" terrassen, fikk en million over takst

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

  • Informasjonskapsler ("cookies") i din nettleser
  • Teknisk info på servere
  • Brukerinformasjon i databaser

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...