Nordre Aker Budstikke

Nordre Aker Budstikke

Boligprisene på vei nedover

BOLIGMARKEDET: Prisnivået på boliger i hovedststaden har begynt å flate ut og gå nedover. Foto: Foto: Øystein Dahl Johansen

Ferske tall viser at boligprisene falt med 1,4 prosent i september. Tenker du å selge din bolig, kan det være lurt å gjøre det nå.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 01.10.2013 kl 12:44

OSLO: August måned var preget av mye aktivitet i boligmarkedet og et stort varelager. Tross dystre spådommer, steg prisene i august med hele 2,4 prosent siden juli.

- Vi har hatt en sterk august, også historisk sett, sa Christian Vammervold Dreyer, adm.dir. i Eiendomsmeglerforetakenes Forening (Eff), da han presenterte augusttallene forrige måned.

I september derimot ser vi at kurven har begynt å peke nedover. Prisene er nå 1,4 prosent lavere enn i august. 

- Rapporten fra september viser at boligmarkedet er veldig selektivt. Boligkjøperne har mer å velge i, noe som igjen påvirker prisene, sier Dreyer.

LES OGSÅ: Megler: - 30 millioner er ikke overpris for denne vanvittige eiendommen

Rolig høst

Boligprisene har i 2013 hatt en mer moderat utvikling sammenlignet med de foregående årene. Høsten preges normalt av høy aktivitet og et flatt eller svakt fallende prisnivå.

- De fire siste årene har vi hatt en relativ flat boligprisutvikling i september måned. Våre prognoser tilsier at årets prisvekst allerede er tatt ut, og vi forventer flat eller svakt fallende prisutvikling utover høsten. I tillegg har det vært mye medieomtale om forventninger til et svakere boligmarked i tiden fremover, sier Vammervold Dreyer.

Det er Eiendomsmeglerforetakenes Forening (Eff), i samarbeid med Eiendomsverdi og FINN, som presenterer boligprisstatistikken.

LES OGSÅ: Her er Groruddalens dyreste bolig

Tall for september

Boligprisene for september var 1,4 prosent lavere enn i august. Sammenliknet med september 2012 er prisene 2,6 prosent høyere.

Gjennomsnittsprisen hittil i 2013 er 5,7 prosent høyere en gjennomsnittet i 2012.

Prisene på eneboliger falt med 1,4 prosent fra august og var 2,6 prosent høyere enn i september 2012.

Prisene på delte boliger falt med 1,2 prosent fra august, og var 2,7 prosent høyere enn i september 2012.

Prisene på leiligheter falt med 1,4 prosent fra august, og var 2,6 prosent høyere enn i september 2012.

Oslo-prisene

I Oslo falt boligprisene med 1,6 prosent sist måned.

I snitt må du nå ut med 44.900 kroner per kvadratmeter for en bolig i hovedstaden.

Leilighetsprisen i Oslo falt med 1,4 prosent fra august. For en leilighet i Oslo må du i snitt betale 46.900 kroner per kvadratmeter.

Det er store forskjeller på veksten innad i Oslo. Tallene viser at prisene har steget mest i øst og i utkantstrøkene i Oslo gjennom året.

Søndre Nordstrand er den bydelen med klart høyest vekst i Oslo i 2013 med 8,7 prosent prisvekst i snitt siden i fjor. På bunnen av statistikken kommer Ullern bydel med vekst på 3,7 prosent i snitt siden i fjor.

LES OGSÅ: "Pimpet" terrassen, fikk en million over takst

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

  • Informasjonskapsler ("cookies") i din nettleser
  • Teknisk info på servere
  • Brukerinformasjon i databaser

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...