Nordre Aker Budstikke

Nordre Aker Budstikke

Blindern onsdag morgen:

Bombelignende gjenstand funnet

En vekter ble skutt ved Blindern natt til onsdag, og det er også funnet en bombelignende gjenstand i området - den er nå undersøkt av politiet.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 05.08.2015 kl 11:49

BLINDERN: I forbindelse med hendelsen på Blinderen tidligere i natt er det gjort funn av en gjenstand vi håndterer som mistenkelig, tvitrer politiet like før klokken 7.00.

Fire timer tidligere kom første melding fra politiet:

Skyteepisode

– Blindern. Skyteepisode. Vekter skutt på av to personer som har stukket fra stedet. Ikke alvorlig skadet.

Siste melding fra politiet kom like før 7.00 onsdag morgen.

Avsperret

– Dette dreier seg om en bombelignende gjenstand. Området er avsperret og bombegruppa er på stedet. Flere bygninger er også sperret.

Operasjonsleder ved Oslo Politidistrikt, Tor Jøkling, forteller.

Vernevest

– Klokken 2.40 i natt kom vekter over to uvedkommede personer. Den ene hadde en våpenlignende gjenstand, og skjøt flere skudd på vekteren, som hadde vernevest. Han er kjørt til sykehus og er lettere skadet, sier Jøkling til Nordre Aker Budstikke.

Det er også funnet tomhylster på stedet.

Det ble sendt mange patruljer med hunder til området.

Pose med mistenkelig innhold

– De to personene skal ha løpt fra stedet. Under søket etter gjerningsmennene kom patruljene over en pose med mistenkelig innhold. Og som gjorde at bombegruppa ble kalt inn og er på stedet nå og undersøker dette, sier Jøkling.

Ønsker tips

Det er området i tilknytning til Universitetet i Oslo på Blindern, hvor deler nå er avsperret inntil videre.

Politiet ønsker tips.

– Har noen sett noe, ta kontakt på telefon 02800. Vi etterlyser to menn, signalement på begge mennene er over 175 cm, den ene mannen, som skjøt, er tynnbygget, har rød caps, svart jakke som skal være litt istykkerrevet, og grå sko. Han snakket engelsk, forteller Jøkling.

– Ikke møte på jobb

Universitetsdirektør Gunn-Elin Aa. Bjørneboe sier hun er glad for at de så langt har fått opplyst at vekteren ikke er alvorlig skadet. – Vi har innkalt beredskapledelsen, og for øvrig avventer vi politiets etterforskning, sier hun i morgentimene onsdag på universitetets hjemmesider.

Ansatte som skal på jobb i de avsperrede bygg; fysikk, kjemi og astrofysikk, bes om å ikke møte på jobb i dag, da byggene er avsperret. Også Helga Engs hus er nå avsperret.

– Andre ansatte og studenter kan komme til Blindern som vanlig og følge med på våre nettsider for oppdatert informasjon, står det også på hjemmesiden.

Siste like etter kl. 10.30 onsdag: Politiet ifører seg verneutstyr, og det kommer også trolig et smell fra området. Smellet skal kontrolleres av Politiet.

Like etter klokken 11.30 informerer politiet om at den bombelignende gjenstanden nå er undersøkt, sperringer vil bli redusert, og situasjonen normaliseres.

Følg Nordre Aker Budstikke på Facebook!

LES OGSÅ:

«Nye» Nordre Aker Budstikke

I 2015 er Nordre Aker Budstikke relansert som ny, ren nettavis på nab.no.

Hold deg oppdatert ved å melde deg på vårt nye, gratis nyhetsbrev!
Leser du på mobil? Meld deg på ved å sende e-post!

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...