Nordre Aker Budstikke

Bommen som forsvant er nå i drift igjen

6. desember er ny bom på plass. Foto: Leserfoto

Med fare for å bli kandidat til P4s Misjonen: Nå er bommen på Mons Søviks plass igjen i drift.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 05.12.2019 kl 13:19

LOFTHUS: Torsdag morgen 28. november var bussbommen på Mons Søviks plass, «Lofthusbommen», forsvunnet. Uten forvarsel var den borte, og igjen sto noen ledningsstumper opp der fundamentet til bommens motor hadde stått.

– Er dette ment å være permanent, eller skal den skiftes ut til annen type/reparasjon? Dersom bommen skal stå åpen i noen tid, bør ikke da også Lofthusveien åpnes? Dette ble gjort tidligere ved gravearbeider i Kjelsåsveien. Bystyrevedtaket og Miljøverndepartementets vedtak fra 1975 omfatter jo ikke bare bommen på Mons Søviks plass, men også stengninger av andre veier i området, spurte en av våre lesere, som også er blant de nærmeste naboene til bommen.

Om morgenen 28. november stakk ledningene opp fra fundamentet ved bommen, uten noen sikring (i firkanten). Senere samme ettermiddag var dette sperret med kjegler. Foto: Kristin Tufte Haga

Ikke bomring-hull

Saken skapte stort engasjement, blant annet fordi mange har ivret for å åpne denne mens Grefsenveien er stengt mot Storo, i forbindelse med trikke- og vannrørarbeidene som har foregått der det siste året. Det vil være stengt mot Storo frem til våren 2020. Andre var bekymret for at åpen bom skulle øke trafikken i boliggatene på Lofthus, som mangler fortau.

En ting som var helt sikkert, var at dette ikke ble et hull i bomringen. Det er nemlig montert en bomarm med kamera og registreringsutstyr over bussbommen, der 25-bussen passerer mange ganger i døgnet. Dette for at de som vanligvis sniker etter bussen for å unngå omkjøring via Sinsenkrysset, ikke også skal snike seg unna bompenger. Passeringer etter bussen er nemlig ikke ulovlig.

Hærverk

Det ble også fryktet at bommen var utsatt for hærverk: Bommen på Mons Søviks plass var i en lang periode utsatt for gjentakende ødeleggelser. I 2008 skrev Nordre Aker Budstikke at bommen var «hjemsøkt av hærverk», og første halvår 2009 ble det brukt over 100.000 kroner på reparasjoner, som følge av at noen til stadighet ødela bommen.

29. november var mannskaper på plass igjen, etter at bommen ble fjernet dagen før. Foto: Leserbilde

Årsaken til at bommen forsvant om morgenen 28. november var imidlertid ikke ødeleggelser. Bymiljøetaten fortalte Nordre Aker Budstikke samme ettermiddag at bommen ble tatt ned fordi den var i dårlig stand, og at montering av ny bom var like om hjørnet.

Nå, 6. desember, melder naboer om at bommen er på plass igjen, og dermed er tingenes tilstand igjen i balanse på Mons Søviks plass.

Nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke. Det er gratis, og du melder deg på her!

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...